Latest News

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα: Όσα πρέπει ν΄αφήσεις πίσω για το καλό σου!

Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά... 

Η αλλαγή του χρόνου είναι μια καλή ευκαιρία για ανασκόπηση κι αλλαγές! Άσε πίσω σου όλα τα λάθη και τα άσχημα του παλιού χρόνου και ξεκίνα τη νέα χρονιά με άλλο αέρα! Ποιές είναι όμως οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από τη νέα χρονιά αν δεν τις έχεις κάνει ήδη - για να γίνεις ευτυχισμένη;


Όσα πρέπει να αφήσεις πίσω σου! 
Μην κολλάς στο παρελθόν

Μοιρολατρώντας και σκεπτόμενη συνεχώς τα λάθη του παρελθόντος δεν θα καταφέρεις τίποτα περισσότερο από το να προσκολλάσαι σε αυτό. Σταμάτα να μετανιώνεις για όσα έγιναν και ανάλαβε δράση στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Τι καλύτερο για ένα νέο ξεκίνημα από την έναρξη της νέας χρονιάς; Άφησε τα άσχημα στη λήθη και ξεκίνα με διάθεση και όρεξη για αλλαγή το νέο χρόνο!
Δώσε τέλος στις ανασφάλειες

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε! Αν συνηθίζεις να φλομώνεις τον εαυτό σου στα ψέματα, τις ενοχές και τις ανασφάλειες σκεπτόμενη πως έχεις παραπανίσια κιλά, αν ο σύντροφός στο σε απατάει, αν οι φίλοι σε υπολογίζουν, αν είσαι αγαπητή κτλ ήρθε η ώρα να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση! 

Εστίασε στην πραγματική αιτία, άσε τις ανασφάλειες κατά μέρος ή αντιμετώπισέ τις χτυπώντας τη ρίζα του κακού! Θυμήσου, πως ακόμη κι αν δεν τα αναγνωρίζεις έχει προτερήματα και μάλιστα πολλά. Ανακάλυψε τα δυνατά σου σημεία, εστίασε σε αυτά και ξεκίνα τη νέα χρονιά γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Μην κινείσαι σπασμωδικά & Θέσε σαφείς στόχους

Ένα από τα βασικότερα κλειδιά για την επιτυχία είναι η εστίαση σε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους. Μάθε να κάνεις βραχυπρόθεσμα κι όχι μεγαλεπήβολα σχέδια και να προχωράς βήμα-βήμα. Στηρίξου στις δυνάμεις σου, αναγνώρισε τα όριά σου, λάβε μικρά κι όχι μεγάλα ρίσκα και αναγνώρισε πότε χρειάζεσαι στήριξη από τους γύρω σου. 

Υπολόγισε κάθε σου κίνηση και μην κινείσαι σπασμωδικά γιατί κανείς δεν είναι τέλειος και παντοδύναμος! Κι αν μέχρι σήμερα έκανες λάθη επαγγελματικά, το νέο έτος είναι μια καλή ευκαιρία για νέο ξεκίνημα κι επιτυχία!

Μην αφήνεις γι΄ αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα

Πέφτεις συχνά στην παγίδα της αναβλητικότητας; Θέλεις να τα κάνεις όλα τέλεια και καταλήγεις να μην κάνεις καθόλου; Αναλαμβάνεις πολλά ταυτόχρονα και στο τέλος τα παρατάς όλα; Όσο βαρετή ή δύσκολη σου φαίνεται μια εργασία, το σίγουρο είναι πως πρέπει να διεκπεραιωθεί. Κι επειδή δεν μπορείς να το αποφύγεις κάνε το σήμερα για να μη μαζευτούν πολλές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να πελαγώσεις! 

Μην βουλιάζεις στη δυστυχία & μάθε να αναγνωρίζεις την ευτυχία

Η ευτυχία συνήθως βρίσκεται δίπλα μας αλλά οι παρωπίδες που φοράμε και η προσκόλλησή μας στη μιζέρια και τον αρνητισμό δεν μας αφήνουν να την αναγνωρίσουμε. Σίγουρα, δεν μπορείς να μείνεις παγερά αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα των φίλων και των συγγενών αλλά πρόσεξε μη σε παρασύρουν σε μια δίνη καταθλιπτικών συναισθημάτων. 

Ακόμη κι αν μειώθηκε ο μισθός σου, αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως υπολόγιζες, αν όλοι γύρω σου είναι κατσούφηδες κι αν έχεις χάσει κάθε ελπίδα για το μέλλον υπάρχει γιατρειά! Αν δεν βοηθήσεις η ίδια τον εαυτό σου να δει τη θετική όψη του νομίσματος, δεν πρόκειται να γίνει δια μαγείας. Η θετική σκέψη είναι κάτι που μαθαίνεται γι΄αυτό ξεκίνα ήδη από τα πρώτα λεπτά του καινούριου χρόνου.

Άφησε πίσω σου τη θλίψη και μάθε να «γεμίζεις» τη ψυχή σου με θετικά συναισθήματα. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά και καθημερινά. Ένα πλούσιο οικογενειακό γεύμα, ένα ζεστό φιλί από το σύντροφό σου, καλό φαγητό, κρασάκι και γέλιο δεν είναι ευτυχία; Μάθε να δίνεις προσοχή στις λεπτομέρειες, διώξε τη γκρίνια και την κακή διάθεση και ξεκίνα το νέο έτος με έξτρα δόσεις ευτυχίας!

Μην αφήνεσαι & φρόντισε τον εαυτό σου

Μήπως συγκαταλέγεσαι κι εσύ σε όλους όσους ξεχνούν τη βασικότερη υποχρέωσή τους που δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας; Από τη νέα χρονιά πάρε τα μέτρα σου, αντιμετώπισε δραστικά το στρες, φρόντισε το σώμα σου, φτιάξε τη διατροφή σου, κοιμήσου σωστά και πάνω απ΄όλα μην ξεχνάς τα τακτικά τσεκ απ και τις γυναικολογικές εξετάσεις! Νέα αρχή με παραμέληση του εαυτού μας δε γίνεται…

Με το καλό ο νέος χρόνος


womenonly
loading...
« PREV
NEXT »