Latest News

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

10 Σημάδια ότι παντρεύτηκες τον σωστό άνθρωπο!

Ο γάμος είναι ένα μεγάλο βήμα για το κάθε ζευγάρι. 

Για αυτό μη σου φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή αναρωτηθείς αν παντρεύτηκες τον σωστό άνθρωπο. Ειδικά όταν παρευρίσκεσαι σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, φορτίζεσαι συναισθηματικά και ίσως να φρικάρεις από το σόι, τις παραξενιές και το πως λειτουργεί ο σύντροφος σου μέσα σε τέτοιες καταστάσεις.


Μην τρομάζεις, όμως, και μην καταδικάζεις καταστάσεις. Όπως επίσης, αν θα καταφέρετε μαζί να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια που θα έρθουν στο δρόμο σας.


Πως να καταλάβεις ότι ο γάμος σου θα είναι επιτυχημένος


Κάνετε πράγματα που απολαμβάνετε και οι δυο

Ο γάμος, όπως και η σχέση, θα πρέπει να έχει συμβιβασμούς και από τις δυο πλευρές. Να είσαι πρόθυμη να κάνεις κάτι που του αρέσει- π.χ να δεις έναν αγώνα μαζί του- και ας μην τρελαίνεσαι. Με τον ίδιο τρόπο, θα σου κάνει και εκείνος το χατίρι όταν θελήσεις εσύ να κάνετε κάτι μαζί. Αυτό αποτελεί το βασικό στοιχείο για μια σχέση και θα δεις ότι στο τέλος θα απολαμβάνεις τον χρόνο που του αφιερώνεις κάνοντας κάτι που του αρέσει!
Περνάτε καλά και χώρια

Οκ, παντρευτήκατε. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε δεθεί με τα αιώνια δεσμά κυριολεκτικά. Γάμος δεν σημαίνει καταπίεση και άρα θα πρέπει να μπορείς να βγεις έξω με τις φίλες του χωρίς το άλλο σου μισό. Το ίδιο ισχύει και για τον σύζυγο σου άμα θέλει να βγει με τους φίλους του. Αν μπορείτε και απολαμβάνετε τον χρόνο σας, κάνοντας ο καθένας τις δραστηριότητες του χωρίς ζήλιες και γκρίνιες, είσαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Σου δίνει σημασία

Δεν είναι μόνο το να μην σε παραμελεί, αλλά και το να μπορεί να καταλάβει όταν έχεις ανάγκη από κάτι. Από το να βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού, μέχρι και να πάει να σου αγοράσει σερβιέτες επειδή εσύ έχεις διπλωθεί από τον πόνο. Ουσιαστικά, να μπορέσετε να αποκτήσετε μια τέτοια σχέση ώστε να αφουγκράζεται ο ένας τις ανάγκες του άλλου και να βοηθάει ο ένας τον άλλον όταν χρειάζεται.

Είναι ο πρώτος που θα μιλήσεις όταν έχεις πρόβλημα


Το να μπορέσεις να μοιραστείς με τον σύντροφο σου κάποιο πρόβλημα, ίσως είναι από τα μεγαλύτερα βήματα της σχέσης σας. Ειδικά σε ένα γάμο, θα πρέπει να μπορείς να τον εμπιστευτείς με οποιοδήποτε πρόβλημα σου. Κάπως έτσι θα μπορέσετε να βρείτε μαζί μια λύση και να το συζητήσετε. Πολλές φορές θα είναι και ο άνθρωπος που θα καταφέρει να σε ηρεμήσει από τον πανικό που πιθανώς να επικρατούσε στο κεφάλι σου.

Υπάρχει εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι από τα πιο βασικά θεμέλια μιας σχέσης. Τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφος σου θα πρέπει να σου δείχνει εμπιστοσύνη- π.χ όταν βγαίνεις με φίλους. Αν δυσκολεύεσαι υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις.

Προσπάθησε να αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματα του άλλου
Να αποδέχεσαι ότι μπορεί να υπάρχει διαφορά απόψεων πολλές φορες
Προσπάθησε να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί ο άλλος
Μην γίνεσαι αμυντική
Να ανταποκρίνεσαι με ενσυναίσθηση
Να στρέφεσαι στο συναίσθημα
Να υπάρχει σωματική επαφή

Φυσικά θα πρέπει να έχει επικοινωνία και στο κρεβάτι. Δεν σημαίνει ότι θα επικοινωνείτε από την αρχή, αλλά μπορείτε να το βρείτε στην συνέχεια. Το να μην υπάρχει σωματική επαφή, μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό και καυγάδες. Η σωματική επικοινωνία είναι πολύ βασική μιας και είναι έκφρασης συναισθημάτων και αγάπης του ενός προς τον άλλο. Αν παρατηρήσεις ότι κάπου υπάρχει πρόβλημα, μη διστάσεις να το συζητήσεις μαζί του.
Μην απαιτείς να αλλάξει


Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να απαιτήσεις να αλλάξει αυτός που είναι. Ή να απαιτήσει να αλλάξεις αυτή που είσαι. Αν θα αλλάξει κάτι στον χαρακτήρα σας θα είναι γιατί λειτουργείτε πλέον συλλογικά στη σχέση, όχι γιατί κάποιος απαγόρευσε στον άλλον να κάνει κάτι. Μη φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου γιατί στην τελική σε αγάπησε για τις γκριμάτσες σου όταν νευριάζεις και όχι για το πόσο ψύχραιμη μπορείς να το παίξεις σε έναν καυγά! Οι αλλαγές θα έρθουν σταδιακά και θα είναι και ανεπαίσθητες.

Είσαι και είναι η προτεραιότητα σου

Όταν μοιράζεσαι τη ζωή σου με κάποιον άλλο, αυτόματα γίνεται η προτεραιότητα σου. Τι σημαίνει αυτό. Θα πρέπει να λειτουργείτε σαν ομάδα. Θα πρέπει να σέβεστε τα θέλω του ενός και του άλλου και να μην μαλώνετε για το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει το πάνω χέρι. Στο κάτω, κάτω της γραφής είναι ο άνθρωπος σου και αυτός θα σε παίρνει αγκαλιά όταν δεν είσαι καλά!


Οι καυγάδες σας θα πρέπει να είναι παραγωγικοί


Οι καυγάδες είναι φυσιολογικοί όταν ζεις με κάποιον και μοιράζεσαι το ίδιο σπίτι και τη ζωή σου με τον άλλο. Το σημαντικό είναι να ακούς και να αντιλαμβάνεσαι την οπτική γωνία του άλλου, όπως επίσης να σέβεσαι τις απόψεις του. Το ότι παντρευτήκατε δε σημαίνει ότι έχετε και τον ίδιο τρόπο σκέψης. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να λέτε τα πράγματα με το όνομα τους. Μην αρνηθείς το γεγονός ότι καυγαδίσατε και μην πεις είχαμε μια έντονη συζήτηση. Όχι! Καυγαδίσατε; Θα το ξεπεράσετε!

Μαθαίνετε ο ένας στον άλλο πράγματα


Προσωπικά ότι πιο ελκυστικό σε έναν άνθρωπο είναι να μου μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα. Νομίζω ότι σε όλες αρέσει. Να είσαι ανοικτή σε προτάσεις που θα σου κάνει ο σύντροφος σου. Πες ναι άμα θέλει να παίξετε playstation και δεν ξέρεις. Αντίστοιχα, πρότεινε του να μαγειρέψετε μαζί ή να του μάθεις κάτι που κάνεις και πιστεύεις ότι θα του αρέσει. Έτσι, χτίζεις γερά θεμέλια στη σχέση σας.

ediva
loading...
« PREV
NEXT »