Latest News

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

10 Καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων που έχουν την τέλεια σχέση!

Η τέλεια σχέση δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί τυχαία. Σαφώς δύο άνθρωποι που τυχαίνουν να συναντηθούν στη ζωή μπορεί να ταιριάξουν περισσότερο από κάποιους άλλους, αλλά χρειάζεται και προσωπική δουλειά.Για να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση, η οποία θα διαρκέσει για χρόνια μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες από τις συνήθειες των ζευγαριών που είναι ήδη σε μια τέτοια σχέση. Το πιο πιθανό είναι να λειτουργήσει και στη δική σου περίπτωση.


Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι να δείχνουμε συνεχώς την αγάπη και τον σεβασμό μας στον σύντροφό μας. Όταν εκτιμούμε αυτόν που έχουμε δίπλα μας και δεν σταματάμε ποτέ να του φερόμαστε όπως τον πρώτο καιρό το πιο πιθανό είναι να είμαστε το ίδιο ευτυχισμένοι και μετά από χρόνια.


Τι κάνουν όσοι έχουν μια ευτυχισμένη σχέση


1. Φιλάνε τον σύντροφό τους όταν φεύγουνε και όταν έρχονται


Είναι μια συνήθεια που φέρνει σε επαφή τους δύο συντρόφους, αλλά μετά από κάποια χρόνια τείνει να εξαλείφεται. Όσο περνάει ο καιρός οι υποχρεώσεις γεμίζουν την καθημερινότητά μας και φτάνουμε σε ένα σημείο να μην επικοινωνούμε ουσιαστικά με τον σύντροφό μας, παρά να μιλάμε για προβλήματα και άγχη.

Αν διατηρήσουμε αυτή τη συνήθεια θα έχουμε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα που θα κοιταχτούμε στα μάτια, θα φιληθούμε και θα έχουμε επικοινωνήσει σαν σύντροφοι και όχι σαν απλοί συγκάτοικοι. Δες και άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις μια τέλεια σχέση εδώ: 6 Βασικοί κανόνες για μια ευτυχισμένη σχέση!

2.Λένε πολλά κοπλιμέντα


Όλοι χρειαζόμαστε τα κοπλιμέντα, καθώς μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια είσαι με κάποιον, σημασία έχει να μην σταματήσεις να δείχνεις περήφανη για εκείνον. Ακόμα και αν έχετε παιδιά μπορείς να τον επευφημήσεις λέγοντας του πόσο καλή συμβουλή έδωσε στο παιδί σας.

Είμαστε περήφανοι για τους συντρόφους μας και πρέπει να το δείχνουμε συνέχεια.

3.Διαφωνούν, αλλά ήρεμα


Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν μεταξύ τους, γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε διαφορετικές απόψεις ή αντιλήψεις. Το μυστικό κρύβεται στο πως λύνουμε τις διαφορές μας. Πρέπει να έχουμε συναίσθηση του ποιος βρίσκεται απέναντί μας και να μιλάμε ήρεμα.

Αν κάποιος από τους δύο συμπεριφέρεται υπερβολικά ή μιλάει άσχημα κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού καλό είναι να συζητηθεί αυτή η συμπεριφορά όταν ηρεμήσουν τα πνεύματα ώστε να το βελτιώσει.

4.Επικεντρώνονται στα θετικά του συντρόφου τους


Όλοι έχουμε θετικά και αρνητικά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επικεντρωθείς στα θετικά του συντρόφου σου και να τον θαυμάζεις γι΄ αυτό. Έτσι δημιουργείται μια πολύ χαρούμενη ατμόσφαιρα γιατί κανείς δεν θεωρεί ότι κρίνεται.

Αντιμετώπισε τα αρνητικά με χιούμορ και συζήτηση, χωρίς να επικρίνεις τον σύντροφό σου και η σχέση σας θα είναι σίγουρα πετυχημένη.

5.Κρατάνε το χέρι ο ένας του άλλου


Μπορεί να ακούγεται παιδικό, αλλά δεν είναι. Αυτή τη συνήθεια την ξεχνάμε μετά από κάποιο διάστημα. γιατί ξαφνικά ντρεπόμαστε. Πρέπει να δείχνουμε πάντα τη ζεστασιά που αισθανόμαστε και την αγάπη μας και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Άρα μην θεωρείς περιττό να κρατάς το χέρι του συντρόφου σου όταν βγαίνετε μια βόλτα.

6.Λένε αυτό που σκέφτονται


Μην θεωρείς δεδομένο πως επειδή είσαι καιρό με κάποιον άνθρωπο μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου και να γνωρίζει όλες τις ανάγκες σου. Η εμπειρία έχει δείξει πως τα ζευγάρια που συζητούν αυτά που θέλουν επικοινωνούν πολύ καλύτερα.

7.Θέτουν συγκεκριμένο χρόνο συνάντησης


Στην αρχή μιας σχέσης είναι φυσικό να θέλουμε να βρισκόμαστε συνέχεια, να μιλάμε στο τηλέφωνο και να κάνουμε έpωτα. Μετά από κάποιο διάστημα όμως αυτά αρχίζουν και εξαφανίζονται. Δεν πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη του. Δεν είναι κακό να θέτουμε συγκεκριμένο χρόνο που θα βρισκόμαστε σeξουαλικά.

8.Γελάνε συχνά μαζί


Μην μπεις σε μια ρουτίνα να συζητάς μέσα στη σχέση μόνο για άγχη και προβλήματα. Δείξε μια αστεία εικόνα που είδες ή μοιράσου κάτι αστείο που άκουσες με τον σύντροφό σου για να περνάτε ευχάριστα. Το γέλιο χαρίζει ζωή και σίγουρα βελτιώνει τον χρόνο που περνάτε μαζί.

9.Συζητάνε τα οικονομικά τους


Ένας από τους κύριους λόγους διαζυγίων είναι οι διαφωνίες που προκύπτουν από οικονομικά θέματα. Η καλύτερη στρατηγική για να μην φτάσετε σε αυτό το σημείο είναι να συζητάτε τα οικονομικά σας, πριν φτάσουν σε σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και χάνονται εύκολα οι ισορροπίες.

10.Δίνουν περιθώριο διαφωνίας


Το να διαφωνείς με τον σύντροφό σου σε ένα ζήτημα δεν σημαίνει ότι ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ότι πρέπει να αφήνουμε στον άλλο το χώρο για να τις εκφράσει, για να μην νιώσει δυσφορία.


Έτσι θα μπορείτε να συζητάτε το οτιδήποτε, να είστε αυθόρμητοι και η σχέση σας να διατηρηθεί όμορφη και ευτυχισμένη για πάντα.
loading...
« PREV
NEXT »