Latest News

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Ευχή για το 2017: Προσπάθησε να μην είσαι τόσο μαλάκας!

Επειδή δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η περσινή ευχή «να διώξεις τους μαλάκες από δίπλα σου» έπιασε τελικά τόπο (παρά την απήχηση της), για την ακρίβεια μάλλον αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, φέτος αποφάσισα να δοκιμάσουμε κάτι πιο επαναστατικό και δραστικό (όχι δεν εννοούμε τον Τσέ-πρα). Αντί να διώξεις από τον περίγυρο σου όλους αυτούς που σου κάνουν τη ζωή μαρτύριο, να σταματήσεις να είσαι εσύ ο ίδιος τόσο μαλάκας! 


Έστω να προσπαθήσεις να είσαι λιγότερο μαλάκας από όσο είσαι συνήθως. Πως το βλέπεις; Από αυτογνωσία πως πάμε; Το’ χουμε; Ακολουθούν 5+1κλινικές περιπτώσεις, με την ελπίδα του χρόνου να μην χρειαστεί να επανέλθουμε για το κλείσιμο της «τριλογίας» (χλωμό).


1. Προσπάθησε να είσαι ο εαυτός σου. Αν είσαι άντρας, σταμάτα να γεμίζεις το σώμα σου με ανούσιες μουτζούρες (κάποτε τα τατουάζ είχαν όντως νόημα), να κάνεις ισιωτικές (!!) στα μαλλιά σου και παράλληλα να τα βάφεις για να κρύβεις τις άσπρες τρίχες, να βγάζεις τα… φρύδια σου και γενικά να αποκτάς γυναικείες συνήθειες. Αν είσαι γυναίκα και ψάχνεις για άντρα, διάβασε τα παραπάνω και χώνεψε το, θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ. Απλά όταν τον με το καλό τον βρεις, φρόντισε να είσαι ο ίδιος άνθρωπος, τόσο πριν όσο και μετά τη χρήση μακιγιάζ. Καταλαβαίνεις τι εννοώ, έτσι; Επίσης σταμάτα να βάζεις συνέχεια βελτιωτικά φίλτρα στις selfies σου, λες και είσαι κάποια Αγία ή Οσία ή έστω η Σεμίνα Διγενή στα πάλαι ποτέ «πεφωτισμένα» πλάνα της στο «Κοίτα τι έκανες».

2. Προσπάθησε να μην είσαι δουλοπρεπής, γλείφτης και ρουφιάνος. Αυτό αφορά κυρίως τον εργασιακό σου χώρο, χωρίς όμως να αποκλείει και αντίστοιχα κρούσματα στην προσωπική σου ζωή. Τι νομίζεις ότι θα καταφέρεις με το να γλείφεις τα αφεντικά σου είτε στο γραφείο, είτε μέσω Facebook, είτε με το να ρουφιανεύεις συναδέλφους σου; Από την άλλη, δεν φταις εσύ που είσαι ένα πλάσμα δίχως αξιοπρέπεια και επιβιώνεις σαν α-πατημένη κατσαρίδα, αλλά εκείνοι που σε ανέχονται και σε χρησιμοποιούν μέχρι να σου επιστρέψουν το σάλιο που κατανάλωσες για πάρτη τους, με τη μορφή μιας μεγαλοπρεπούς «χλέπας». Καλά σου κάνουν, δεν είσαι και για παραπάνω, προφανώς όμως ούτε κι αυτοί με τον «οίκο ανοχής» που δημιούργησαν.


3. Προσπάθησε να είσαι λιγότερο ψώνιο. Αυτό εμπίπτει και στην πρώτη κατηγορία του «να είσαι ο εαυτός σου», όμως υπάρχει μια συγκεκριμένη «υποκατηγορία» που είναι ανίατη και μεταδοτική σαν ιός. Για αυτό λοιπόν αγαπητό μου ψώνιο, σταμάτα να βγάζεις selfies κάθε μέρα, ώρα και λεπτό, σε κάθε μέρος που βρίσκεσαι, είτε είναι το ασανσέρ σου, είτε η λεκάνη της τουαλέτας σου και να τις συνοδεύεις με κλεμμένα γνωμικά, τα οποία ουδέποτε τηρείς. Είναι Γ-Ε-Λ-Ο-Ι-Ο! Και άντε, ας είμαστε ελάχιστα επιεικείς με τα «διάσημα» ψώνια, τα οποία έχουν καθημερινά να «θρέψουν» και τόσα στόματα ψωνισμένων αργόσχολων «θαυμαστών». Εσύ ρε Καραμήτρο και εσύ «μωρή Βλαχάρα τελευταία» που δεν σας ξέρει ούτε η ΕΒΓΑ της γειτονιάς σας, σε ποιο κοινό απευθύνεστε καθημερινά;; Σε αυτό, 1-0.

4. Προσπάθησε να μην είσαι ουδέτερος. Δεν βαρέθηκες να μην παίρνεις πότε θέση, όταν προκύπτουν σοβαρά ζητήματα; Δεν κατάντησε πλέον ανέκδοτο να το παίζεις αιώνια Πόντιος Πιλάτος, για να τα έχεις καλά με όλους; Πάρε θέση, σταμάτα να υποκρίνεσαι, υπερασπίσου και προστάτεψε το σωστό, σταμάτα να είσαι άβουλο ον και ανέλαβε για μια φορά να βγάλεις εσύ τα κάστανα από την φωτιά. Που ξέρεις, μπορεί και να σου αρέσει… Η σιωπή και η ουδετερότητα, δηλώνουν αδιαφορία ή συνενοχή. Διάλεξε πλευρά, αλλιώς άντε γεια!

5. Προσπάθησε να μην είσαι αχάριστος. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Αυτόν που σε βοήθησε τον έχεις γραμμένο στα παλιά σου υποδήματα και την ίδια στιγμή έχεις κάνει «Θεούς» κάτι ανύπαρκτα τυπάκια που σε έχουν γραμμένα με την σειρά τους. Το έχουμε καταλάβει ότι είσαι άξιος της μοίρας σου και των επιλογών σου γενικά, όμως θα έπρεπε να θυμάσαι ποιος σε βοήθησε να μείνεις όρθιος και ποιος σε έσπρωχνε μόνιμα στον γκρεμό. Αν πάσχεις και εσύ από επιλεκτική μνήμη ή αμνησία, περαστικά! Κρίμα πάντως που δεν «νοσείς» με «επιλεκτικότητα» σκέτο. Θα σε είχε σώσει από αρκετές «κακοτοπιές».


6. Προσπάθησε να μην είσαι άμπαλος. ΟΚ, στην Ελλάδα το να είσαι «άμπαλος» συνήθως ανταμείβεται με κάποια καλή δουλειά, καλό μισθό, εκτίμηση από τους εργοδότες σου, προαγωγή και προοπτική (βάσει μη προσόντων) να γίνεις μέχρι και Πρωθυπουργός! Άρα δεν είμαι σίγουρος για το αν πρέπει να μάθεις μπαλίτσα ή αν είναι καλύτερα εξαιτίας σου αξιόλογα άτομα να μένουν στην ανεργία και την αφάνεια. Ή να μεταναστεύουν για να διεκδικήσουν αυτά που τους «στερείς» εσύ και οι όμοιοι σου. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσεις να το παίζεις ειδήμονας και να γίνεσαι ρόμπα κάθε φόρα που προσπαθείς να μπεις σε «χωράφια» άλλων, αλλά δεν σε νοιάζει γιατί είσαι τόσο στόκος που δεν κατορθώνεις καν να το αντιληφθείς! Όπως ακριβώς και το «κοινό» στο οποίο απευθύνεσαι.

Όπως θα καταλάβατε το Πνεύμα των Χριστούγεννων δεν αρκεί για να μας σώσει από όλα τα παραπάνω. Εδώ δεν κατάφερε να «γυρίσει» την ρόδα του Συντάγματος, αυτό το συγκλονιστικό «London Eye από τα Lidl» που μας έκανε δώρο ο Δήμαρχος της Αθήνας. Δεν ξέρω αν υπάρχει ελπίδα ή αν για όλα τα δεινά του κόσμου φταίει το «καταραμένο 2016», όπως θα έλεγαν με μια φωνή οι «ειδικοί» του Διαδικτύου. Ή το ότι μας ψεκάζουν. Ή αυτοί οι κακοί ξένοι που δεν μας αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι. Ή αυτή η Κυβέρνηση που τα κάνει σκατά εδώ και 2 χρόνια και όχι αυτές που τα έκαναν επί 30. Ή μήπως ο Μαρινάκης; Κλασικέ μαλάκα Ελληνάρα μου (Γεωργίου speaking), δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την αρρωστημένη νοοτροπία σου και να προσπαθήσεις να κάνεις επιτέλους αυτοκριτική. Έτσι σε έχουν μάθει, αυτά θα «διδάσκεις» και εσύ. Ευτυχισμένο το 2017! Και περαστικά, προκαταβολικά.

loading...
« PREV
NEXT »