Latest News

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

24 logos με κρυμμένα μηνύματα (φωτο)Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Όλοι έχουμε δει μπροστά μας αυτά τα logos. Οι περισσότεροι από εμάς όμως δεν έχουμε προσέξει τις μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που κρύβουν. Ορίστε 24 λογότυπα με κρυμμένα μηνύματα που πιθανότατα δεν έχεις προσέξει.


Toblerone 
Ίσως έχεις ακούσει πως η κορυφή του βουνού στο συγκεκριμένο λογότυπο ονομάζεται Matterhorn και μαρτυρά την ελβετική κληρονομιά της σοκολάτας. Το μυστικό όμως βρίσκεται στην αρκούδα του λογοτύπου, την οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στη Βέρνη που είναι και το σπίτι της Toblerone.

Hyundai
Πολλοί πιστεύουν ότι το λογότυπο της εταιρείας με έδρα τη Νότια Κορέα συμβολίζει το πρώτο γράμμα του brand. Στην πραγματικότητα συμβολίζει δύο ανθρώπους (τον πελάτη και έναν εκπρόσωπο της εταιρείας) να δίνουν τα χέρια.

Baskin Robbins
Έχει 31 γεύσεις παγωτού εξ ου και το 31 στο σήμα της. Τι εννοείς δεν το βλέπεις;

Coca Cola


Το είχες φανταστεί ποτέ πως το Ο στην λέξη Cola είναι η σημαία της Δανίας; Έγινε κατά λάθος, αλλά μιας και η Δανία έχει ονoμάστει η πιο χαρούμενη χώρα στον κόσμο, το logo παρέμεινε.

NBC

Ναι ok είναι ένα παγόνι, αλλά γιατί τόσα πολλά χρώματα; Το NBC ανήκε στις αρχές του 1950 στην RCΑ, μια εταιρία που κατασκεύαζε έγχρωμες τηλεοράσεις. Τα χρώματα στην ουρά του παγονιού υπάρχουν ώστε να πείσουν τον τηλεθεατή να ξεφύγει από το ασπρόμαυρο.

BMW
Τα άσπρα μέρη αντιπροσωπεύουν έναν έλικα, ενώ τα γαλάζια τον ουρανό. Η ίδρυση της BMW το 1616, έχει ρίζες στην αεροπορία και ποιος καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την ιστορία της;

Amazon


Ένα πανέξυπνο λογότυπο καθώς όχι μόνο το βέλος αναπαριστά ένα χαρούμενο ανθρωπάκι, αλλά ξεκινά από το A και τελειώνει στο Ζ, δείχνοντας πως η εταιρεία καλύπτει κάθε ανάγκη.

Uniqlo


To κόκκινο και λευκό χρώμα στο φόντο, έχει διπλή σημασία. Πρώτων είναι τα χρώματα της Ιαπωνικής σημαίας και ο σχεδιαστής ήθελε να υπάρχει κάπως το στοιχείο της χώρας στο σχεδιασμό και δεύτερον με την χρήση του katakana (ένα είδος Ιαπωνικής γραφής), να βάλει ξεκάθαρα τη σφραγίδα της χώρας στο λογότυπο.

LG 


Εκτός από χαμογελαστό πρόσωπο, μοιάζει και με μια μικρή παραλλαγή του Pac Man. Για δες το λίγο καλύτερα.

VAIO


Κοίταξε λίγο πιο προσεκτικά το λογότυπο. Είδες ότι τα 2 πρώτα γράμματά του αντιπροσωπεύουν ένα αναλογικό σύμβολο και τα 2 τελευταία ένα ψηφιακό (συγκεκριμένα τους αριθμούς 0 και 1);

Mitsubishi 


Nα κι ένα λογότυπο με μεγάλη ιστορία. Συνδυάζει τα 3 φύλλα του οικοσήμου της φατρίας Tosa με τα 3 διαμάντια του οικοσήμου της οικογένειας Iwasaki. Τα 3 διαμάντια αντιπροσωπεύουν την αξιοπιστία, την ακεραιότητα και την επιτυχία, ενώ η λέξη Mitsubishi, χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ρομβοειδές σχήμα ή ένα διαμάντι στην Ιαπωνία.

McDonald’s 


Κάποια στιγμή το 60, η εταιρία θέλησε να αλλάξει το σήμα της αλλά ο σύμβουλος σχεδιασμού και ψυχολόγος Louis Cheskin, τους απέτρεψε λέγοντας πως το σήμα αυτό θυμίζει ένα ωραίο και θρεπτικό στήθος. Πώς τους έπεισε, αδυνατούμε να καταλάβουμε.

Pepsi 


To λογότυπο της Pepsi άλλαξε το 2008 και στοίχισε στην εταιρία 1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από τη δημιουργό εταιρία Arnell Associates, το λογότυπο αυτό αντλεί έμπνευση από το Feng shui, την αναγέννηση, τη γη, τη θεωρία της σχετικότητας και το σύμπαν. Μόνο αυτά ρε παιδιά;

Toyota


Ουσιαστικά το σήμα συμβολίζει 3 καρδιές. Την καρδιά του πελάτη, την καρδιά του προϊόντος και την καρδιά της τεχνολογικής προόδου.

Ζωολογικός κήπος του Bronx
Aν δεις προσεκτικά ανάμεσα στα πόδια των ζώων είναι σχεδιασμένοι οι ουρανοξύστες της νέας Υόρκης.

Adidas 
Αν το σήμα της Adidas σου θυμίζει βουνό, τότε μπράβο σου, αυτό ήθελε και η εταιρία. Το 1967 οι ρίγες δε σήμαιναν τίποτα, όμως αργότερα, στη δεκαετία του 90, οι ρίγες έγιναν κάθετες για να θυμίζουν βουνό και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπερνάει ο άνθρωπος.

Google 


Παρατήρησες ποτέ ότι τα 4 πρώτα γράμματα είναι βαμμένα με τα βασικά χρώματα και μετά παρεμβάλλεται ένα «δευτερεύον χρώμα»; Αυτό έγινε για να αποδείξει η εταιρία πως είναι επαναστάτρια και παιχνιδιάρα.

Carrefοur


Στα Γαλλικά σημαίνει σταυροδρόμι εξού και τα βελάκια.

FedEx


Aν κοιτάξεις με προσοχή θα δεις ανάμεσα στο E και το Χ το βελάκι, που συμβολίζει την ακρίβεια και την ταχύτητα με την οποία γίνονται οι παραδόσεις.

Roxy / Quicksilver


H Roxy εiναι στην πραγματικότητα το brand της Quicksilver με γυναικεία ρούχα. Εξού και στο λογότυπο βλέπουμε 2 σήματα της Quicksilver να σχηματίζουν μια καρδιά, που είναι το λόγοτυπο της Roxy.

Formula 1


Ανάμεσα στο μαύρο F και το κόκκινο σχηματίζεται το 1.

Wendy’s


O ιδρυτής τους Dave Thomas έδωσε στο εστιατόριο το όνομα της κόρης του. Αν κοιτάξεις προσεκτικά στο λαιμό του κοριτσιού θα δεις ότι γράφει την λέξη Mom, σημάδι πως τα φαγητά και η λογική του εστιατορίου είναι «σπιτικά».

Pinterest
Ίσως δεν το είχες σκεφτεί ποτέ, όμως το P στο συγκεκριμένο λογότυπο μοιάζει με πινέζα. Ο δημιουργός του Michael Deal, δήλωσε πως αρχικά δεν ήθελε καν να σκέφτεται την ιδέα της ύπαρξης πινέζας στο λογότυπο αλλά το P ταίριαξε τελικά απόλυτα.

Unilever


Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες με τρόφιμα, ποτά, καθαριστικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Αυτό λοιπόν έπρεπε να αντανακλάται και στο λογότυπό της. Μια προσεκτική ματιά αρκεί για να δεις μέλισσες, πουλιά καρδούλες, φοίνικες κι ένα σωρό άλλα μέσα στο λογότυπο.defencenet.gr
loading...
« PREV
NEXT »