Latest News

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Γεμάτες ΔΥΝΑΜΗ πριν και μετά φωτογραφίες από ανθρώπους που ξέφυγαν από τον ΕΦΙΑΛΤΗ των ναρκωτικών.

Τον Νοέμβριο του 2016, ο γιατρός Vivek Murthy, κυκλοφόρησε την έκθεσή του με τίτλο “Αντιμετωπίζοντας τον Εθισμό στην Αμερική”. Ο γιατρός τόνισε την ανησυχία του για την αυξανόμενη επιδημία που μαστίζει τη χώρα. Εκείνος όχι μόνο υπογράμμισε το αρνητικό αντίκτυπο που έχει στην οικονομία, αλλά και το πώς ως κοινωνία θα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τον εθισμό.


“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο εθισμός δεν αποτελεί απόδειξη ενός ελαττώματος του χαρακτήρα ή μιας ηθικής αποτυχίας,” δήλωσε ο γιατρός. “Είναι μια χρόνια πάθηση του εγκεφάλου που αξίζει την ίδια συμπόνια με οποιαδήποτε άλλη χρόνια ασθένεια, όπως ο διαβήτης ή η καρδιακή νόσος.” Σε μια έκθεση του 2012, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών δήλωσαν ότι ένας Αμερικανός πεθαίνει κάθε 19 λεπτά από οπιοειδή ή υπερβολική δόση ηρωίνης.

“Το πρώτο πράγμα που κατάλαβα είναι ότι ο εθισμός αγγίζει πραγματικά τη ζωή του καθενός,” εξήγησε ο Murthy. “Είναι μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις.”

Η Dejah Hall ήταν εξαρτημένη στην ηρωίνη. Παραδέχεται πως έβλεπε τον εαυτό της σαν ένα μικρό κορίτσι που προσπαθούσε γεμίσει τη ζωή του με όποια ουσία έβρισκε.

Ωστόσο, ήταν όταν είδε τον 91χρονο παππού της την ημέρα των γενεθλίων του, κατάλαβε πως η ζωή της ήταν εκτός ελέγχου. “Ο παππούς μου μου είπε ότι του έχωνα το μαχαίρι στην καρδιά. Τον αγαπούσα πάρα πολύ. Ήταν σαν πατέρας για μένα,” εξηγεί. “Αφού μου είπε αυτά τα λόγια, πήγα στο μπάνιο. Κοίταξα στον καθρέφτη και είδα ποια είχα γίνει.”


Λίγο μετά αφ’ ότου έφυγε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ, συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Από τότε, λέει “καθημερινά ευχαριστώ τον Θεό που δεν είμαι εκεί που ήμουν κάποτε!”

Η 26χρονη είναι τώρα μητέρα ενός όμορφου αγοριού, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της, τις οποίες είχε αφήσει κάποτε στη μέση.


Ένας άντρας μοιράστηκε μια φωτογραφία της αδελφής του, η οποία έχει απεξαρτηθεί εδώ και 90 μέρες.

Σε μόλις τρεις μήνες, το σώμα και το πρόσωπό της άρχισε να ομορφαίνει. “Απλά να ξέρετε ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ,” είπε.


Αυτή η γυναίκα ήταν 19 ετών όταν λήφθηκε αυτή η φωτογραφία. Ήταν επίσης εθισμένη στην κοκαΐνη.

“Νόμιζα ότι ήμουν το πιο εκπληκτικό άτομο. Ζύγιζα περίπου 50 κιλά. Έκλεβα τους φίλους μου για τα ναρκωτικά. Έκλεβα την οικογένειά μου για τα ναρκωτικά. Είπα ψέματα. Πλήγωσα κάποιους πολύ καλούς ανθρώπους. Αλλά δεν είχα κανέναν στο πλευρό μου όταν τα έκοψα, εκτός από τον θετό μου πατέρα,”είπε.


Τώρα είναι 32 ετών, και είναι καθαρή για πάνω από 10 χρόνια.

Είναι υγιής και ευτυχισμένη.


Πλέον περνάει αρκετό χρόνο με τη μητέρα της.

Παραδέχεται ότι “την έχασε” όταν ήταν εξαρτημένη.


Το πρώτο πρόσωπο που έδωσε ναρκωτικά στην Brooke ήταν ένας γιατρός. Η γυναίκα έχει προσπαθήσει να το κόψει 12 φορές.

Σήμερα μπορούμε με υπερηφάνεια να δούμε ότι είναι νηφάλια για πάνω από οκτώ μήνες, και όχι επειδή την ανάγκασαν, αλλά επειδή το ήθελε πραγματικά αυτή τη φορά.


Η Jeanette Fidler έκανε ηρωίνη για πολλά χρόνια. Η 44χρονη ελπίζει ότι μοιράζοντας την ιστορία της θα βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

“Η απεξάρτηση είναι μια ανηφορική μάχη, αλλά τώρα είμαι σε ένα σημείο όπου όλα φαίνονται σαν να ήταν ένα κακό όνειρο,”παραδέχεται.


Ελπίζει ότι η ανωτέρω εικόνα της θα ταρακουνήσει αρκετούς.

“Ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ ανοιχτά, επειδή όταν βρήκα αυτή τη φωτογραφία μου ένιωσα τόσο άσχημα για αυτό το κορίτσι,” εξηγεί. “Ήθελα να την αγκαλιάσω και να της πω ότι όλα θα πάνε καλά. Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτό το κορίτσι είμαι εγώ.”


Η Sarah λέει πως αυτή η φωτογραφία λήφθηκε το βράδυ που ένιωσε σαν να πέθαινε. Το δέρμα της ήταν μελανιασμένο.

Λέει ότι εκείνο το βράδυ έπιασε πάτο. “Θυμάμαι να πέφτω στο πάτωμα και να κουρνιάζω. Θυμάμαι ότι ούρλιαζα, ούρλιαζα τόσο δυνατά, από τον πιο σκοτεινό, από το βαθύτερο λάκκο της ψυχής μου. Αν υπάρχει Θεός, τότε γιατί να το κάνει αυτό σε μένα;” θυμάται. Η Sarah είναι καθαρή για δέκα μήνες μετά από τον 16χρονο εθισμό της.


Αυτή η γυναίκα άρχισε να παίρνει ναρκωτικά από τότε που της τα πρόσφεραν όταν ήταν σε ένα μπάρμπεκιου πάρτι.

“Ήμουν νέα κι αφελής. Σωλήνες, λαμπτήρες, αλουμινόχαρτο και σύριγγες σύντομα έγιναν μέρος της ζωής μου, ” λέει.


“Για δύο χρόνια, που έμοιαζαν τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια για μένα, έκανα κανονικά χρήση. Παντού έφτανα, τα πάντα έκανα για να βρω τη δόση μου,” εξηγεί.

Στο τέλος, κάλεσε την αδελφή της και της ζήτησε βοήθεια. “Κοιμόμουν για εβδομάδες. Ξυπνούσα μόνο για να φάω. Αλλά τα παιδιά μου ήταν ο λόγος που βγήκα απ’ όλο αυτό. Γι’ αυτά είμαι και θα παραμείνω καθαρή,” παραδέχεται.


Αυτή η γυναίκα οφείλει στο σκύλο της πολλά και με την βοήθεια του παραμείνει καθαρή. Του υποσχέθηκε πως θα μείνει καθαρή γι’ αυτόν και για την 4χρονη κόρη της.

Και τα κατάφερε. Είναι καθαρή για 826 ημέρες.


Η Alyssa Gaudinier ήταν μόλις 14 ετών όταν ξεκίνησε τη χρήση ηρωίνης.

“Σήμερα είναι η τελευταία φορά που θα γιορτάσουμε την επέτειό μου. Έχουν περάσει δέκα χρόνια και είμαι έτοιμη να αφήσω το παρελθόν στο παρελθόν. Δεν είμαι μια πρώην εξαρτημένη. Δεν είμαι σε ανάκαμψη,” λέει. Πλέον έχει βάλει άλλους στόχους στη ζωή της. Ένας από αυτούς είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη λογιστική.


loading...
« PREV
NEXT »