Latest News

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Αυτός ο ΑΚΡΑΙΟΣ δημόσιος βασανισμός μιας γυναίκας αποκαλύπτει μια θλιβερή πραγματικότητα που κάνουμε πως δεν βλέπουμε.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες εταιρείες καλλυντικών διεξάγουν δοκιμές σε αθώα ζώα για να διαπιστώσουν εάν το προϊόν που παράγεται είναι κατάλληλο για τον άνθρωπο. Όταν αγοράζετε μια νέα μάσκαρα ή ένα κραγιόν, δεν ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει πριν φτάσει το τελικό προϊόν στην αγορά.Πολλές από τις δοκιμές που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν βασανιστικές μεθόδους και τη χρήση θανατηφόρων χημικών ουσιών, κι έτσι το ζώο συχνά καταλήγει σε θάνατο ή σε μια ζωή γεμάτη πόνο. Αν και η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί σε πολλά μέρη του κόσμου, κάποιοι εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τα άφωνα ζώα στο όνομα της επιστήμης. 


Παρά τις παγκόσμιες διαμαρτυρίες, αυτές οι πρακτικές συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα. Μια εκστρατεία που ξεκίνησε από τη Lush, μια εταιρεία καλλυντικών, φέρνει στο προσκήνιο τη σκληρή πραγματικότητα.


Η ζωή μετά από αυτές τις εργαστηριακές δοκιμές είναι μια ζωντανή κόλαση και για πολλά ζώα, ο θάνατος είναι η μόνη λύτρωση.

Τα ζώα είναι δεμένα με σύρματα και αναγκάζονται να μένουν σε ακινησία για χρόνια σε έναν απομονωμένο θάλαμο. Εγκαύματα, δερματικά εξανθήματα, τύφλωση, και μυϊκές συσπάσεις δεν είναι ασυνήθιστα φαινόμενα γι’ αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα.


Η Lush χρησιμοποίησε μια μέθοδο για να επισημάνει αυτά που κάνουν τα εργαστήρια.

Οι εταιρείες καλλυντικών αρνούνται να συμμορφωθούν και να αποφύγουν τέτοιες φρικτές πρακτικές. Η Lush, μια εταιρεία καλλυντικών, τα τελευταία 30 χρόνια έχει στραφεί ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Στην πραγματικότητα, “δεν αγοράζει κανένα συστατικό από οποιονδήποτε κατασκευαστή ή προμηθευτή που ελέγχει αυτό που παράγει σε ζώα.”


Έβαλαν στη θέση του ζώου έναν άνθρωπο για να δείξουν τη σκληρότητα και τα βασανιστήρια που βιώνουν τα ζώα.

Ο στόχος ήταν να παρουσιάσουν τη σκληρή πραγματικότητα των απάνθρωπων και ανήθικων δοκιμών στις οποίες αναγκάζουν τα ζώα. Η Lush θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τα βασικά προϊόντα καθημερινής χρήσης που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Η εταιρεία πιστεύει ότι οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τι αγοράζουν, από πού προέρχεται και τι περνάνε τα αθώα πλάσματα έτσι ώστε κάποιοι από εμάς να μπορούν να απολαύσουν ορισμένα προϊόντα.


Η Jacqueline Traide ήταν η εθελόντρια – πειραματόζωο που εμφανίστηκε δημοσίως στο Λονδίνο.

Η Jacqueline φόρεσε μια στολή στο χρώμα του δέρματος, ενώ έκανε το πειραματόζωο μπροστά στο κοινό, έτσι ώστε ο να καταλάβουν όλοι τι συμβαίνει στα αθώα ζώα μέσα στα εργαστήρια. Οι γιατροί είχαν εντολή να την αναγκάζουν να φάει κάτι, ακόμη και αν είχε αντιρρήσεις, να δέσουν και να τεντώσουν το στόμα της, να ξυρίσουν το κεφάλι της, και να της κάνουν ενέσεις με τον ίδιο τρόπο όπως μεταχειρίζονται τα ζώα.


Σύμφωνα με τη Lush “οι μέθοδοι που δεν χρησιμοποιούν ζώα έχουν αποδειχθεί ότι είναι επιστημονικά ανώτεροι – και συνήθως χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν, και έχουν μικρότερο κόστος από τα πειράματα που γίνονται σε ζώα.”


Η Jacqueline ήταν δεμένη για πολλές ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ήταν αρκετά τολμηρή, αφού έθεσε τον εαυτό της σε κίνδυνο με σκοπό ν’ ανοίξει τα μάτια του κόσμου. Πολύ λίγοι άνθρωποι θα τολμούσαν να φτάσουν τόσο μακριά.


Εκτιμάται ότι 115 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται για ελέγχους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Οι κορυφαίες χώρες που κάνουν τις περισσότερες δοκιμές σε ζώα είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Αυστραλία, η Γαλλία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ταϊβάν και η Βραζιλία.


Η συντριπτική πλειοψηφία των δοκιμών γίνονται για τις βασικές έρευνες.

Άλλες εναλλακτικές λύσεις αντί των δοκιμών σε ζώα περιλαμβάνουν κυτταρικές καλλιέργειες ανθρώπινων ιστών, υπολογιστικά μοντέλα, και εθελοντές.loading...
« PREV
NEXT »