Latest News

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Να μην πάψεις ποτέ να είσαι άνθρωπος. Ποτέ!

Λένε πως με την γραφή θα πρέπει να είσαι ευγενική, να αναφέρεσαι σε τρίτο πρόσωπο, να αποφεύγεις να βάζεις το εγω ή το εσύ… αλλά αυτό δεν πετυχαίνει πάντα.

Ειδικά όταν ετοιμάζεσαι να γράψεις λογοπαίγνιο είναι θου Κύριε. Μα πώς αλλιώς θα μιλήσεις για κάποια θηλυκά, που θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα απ’ τη γέννα τους, να γίνονται όσο πιο αντιπαθητικά μπορούν; Εν αγνοία τους πάντα, είναι απίστευτο να σκεφτείς πως έχουν γνώση του τι κάνουν.


Δεν μπορείς να τις κατηγορείς για κάτι που σαφέστατα αγνοούν. Αυτή είναι η φινέτσα και η αξία της κάθε μιας γυναίκας. Διεκδικώντας φανερά τον τίτλο της κυρίας σέρνουν τις κλασικές γόβες στις μεγάλες αγορές, κοιτώντας τις βιτρίνες με τέτοια λατρεία, λες και απεικονίζουν έργα Τέχνης.

Μιλούν με τέτοια άνεση για το χρήμα, αλλά ποτέ δεν είναι το δικό τους. Δίνουν απίστευτες λύσεις και συμβουλές, για δυνατά προβλήματα..όπως το σέλλακ νυχιών, (ελπίζω να το λέω σωστά) το σπάσιμο στην άκρη της τρίχας, και φυσικά…υαλουρονικό, για πάσα νόσο και ασθένεια.!

Στραπατσάρουν την ελληνική γλώσσα ανακατεύοντας λέξεις, που ενώ θα έστρωναν ωραία σε συζήτηση, στις κουβέντες τους απλά χάνονται στη μετάφραση. Δεν μπορεί να λες συνέχεια θεωρώ.
Όπως, πώς σου πάει το μπλε και όχι το γαλάζιο. Σε τονίζει καλέ! 

Θεωρώ πως πρέπει το παιδί να πηγαίνει νηστικό για ύπνο, μετά τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες της μητέρας του.

Άτακτο παιδάκι… δε θα φας. 
Θεωρώ πως πρέπει κάποιος να κάνει κάτι για τους άστεγους… δεν μπορώ να τους βλέπω.
Τι να πω στο παιδί μου όταν με ρωτάει για τους ζητιάνους; Τουλάχιστον να ήταν Έλληνες βρε παιδί μου… 

Πως έχει ο καιρός γυρίσματα μανταμίτσα… αυτό να πεις. Πως η μεσαία τάξη χάθηκε με πολλή μεγάλη ευκολία, και ίσως η δική σας είναι επόμενη. Να μάθεις στο παιδί πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φτάσεις κάπου, και αυτά λέγονται Μ.Μ.Μ.

Πως στους δρόμους βρίσκονται όχι μόνο κακοποιά στοιχεία αλλά και ένα σωρό άνθρωποι, με το Α κεφαλαίο.

Πως κάνεις το μάγκα με τις πλάτες κάποιου άλλου που λιμπίστηκε μόνο τα κάλλη σου, και όχι το μυαλό σου.
Το σφάλμα δικό του… και θα το πληρώνει με παχυλά ποσά, για πολλά χρόνια.
Πως εκτός τον προσωπικό σου θεραπευτή, που κάνει καλά την αύρα σου, υπάρχουν και άλλοι γιατροί.

Πως όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, τρέχουμε όλοι και το σβήνουμε κούκλα μου…γιατί η φωτιά σε λίγο θα μας φτάσει, και μετά φωτιά που μας έκαψε όλους.

Και πάνω απ’ όλα μάτια μου όμορφα, με το μπλε το χρώμα που δεν είναι και το φυσικό σου, μια μεγάλη αλήθεια της εποχής που ζούμε, είναι πως ο Άγιος Βασίλης μπορεί να είναι και αδύνατος.
Δεν είναι κακό, να φωτογραφηθεί το παιδάκι σου. Ένα μεροκάματο πάει να βγάλει ο άνθρωπος, τι να κάνουμε, δεν ήπιε όλη του τη κόκα κόλα.

Μην το τραβολογάς το αγοράκι σου, σε όλο το εμπορικό λέγοντας πως δεν είναι κατάσταση αυτή… πως πρέπει να φέρουν έναν Άγιο της προκοπής, για να βγάλει σωστές φωτογραφίες. Και με όλο αυτό το κάλλος της ψυχής που διαθέτω, και της ανάτασης λόγω των ημερών, θα σου στείλω δώρο ένα απ’ αυτά τα χάρτινα αντικείμενα που δεν καταδέχεσαι καν να κοιτάξεις… βιβλία τα λένε.

Αν κάτι έμαθα στη ζωή μου και το τηρώ με ευλάβεια, είναι πως ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν. Όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, για το σύνολο. Μα πάνω απ’ όλα για μας, για τα παιδιά μας, για την κοινωνία!

Σε αυτή ζούμε όλη, και κανείς δεν είναι καλύτερος, κανείς δεν έχει δικαίωμα ζωής περισσότερο ή λιγότερο. Καντηλάκια που καίνε οι ψυχές μας και ο αέρας χαϊδεύει τις μικρές φλόγες σκορπώντας το άρωμα των ανθρώπων, σαν γύρη.

Δε θα πάψουμε να είμαστε Άνθρωποι για κανέναν.loading...
« PREV
NEXT »