Latest News

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

10 ιδιότητες της μπανάνας που σίγουρα δεν γνωρίζατε.

Η μπανάνα είναι το φρούτο που συνδυάζει την υγεία με τη νοστιμιά. Οι βιταμίνες και οι χρήσιμες ενώσεις στο εσωτερικό της, προστατεύουν το σώμα μας.Δείτε παρακάτω 10 χρήσιμες ιδιότητες αυτού του τροπικού φρούτου, που σχεδόν όλες εξαρτώνται από την ωριμότητά της.


 Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις φάτε και να τις αντικαταστήσετε με άλλες. Σημαίνει απλά, ότι η σωστή ποιότητα ωρίμανσης μπορεί να έχει καλύτερη επίδραση στην υγεία σας.


Πρόληψη ογκολογικών παθήσεων
Οι μπανάνες περιέχουν μια ειδική πρωτεΐνη (παράγοντα νέκρωσης όγκων), που βοηθά στην πρόληψη ογκολογικών παθήσεων. Τα ώριμα φρούτα περιέχουν πολύ περισσότερες τέτοιες πρωτεΐνες, γι’ αυτό συνίσταται να τρώμε μπανάνες με στίγματα ή σκούρα φλούδα.


Πηγή: jstage


Καταπολεμούν τις κράμπες
Τα μεταλλικά στοιχεία είναι κοινή αιτία για τους σπασμούς των μυών των αστραγάλων. Η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε κάλιο και μαγνήσιο, μπορεί να αποτρέψει αυτές τις μυικές κράμπες.


Πηγή: dailymail


Πρόληψη νεφρικών παθήσεων
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κάλιο, βοηθούν στην πρόληψη πέτρας στα νεφρά. Σύμφωνα με μια μελέτη, η τακτική κατανάλωση μπανάνας μπορεί να μειώσει την πιθανότητα των κακοηθειών στα νεφρά κατά 40%.


Πηγή: foodandlife, NCBI


Δυνατή καρδιά


Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο, συνιστάται σε όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και είναι επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις. Η καθημερινή κατανάλωση 1,3 γραμμαρίων αυτού του στοιχείου, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 26%. Για να εφοδιάσετε το σώμα σας με αυτή την ποσότητα, θα πρέπει να τρώτε 2-3 μπανάνες την ημέρα, ανάλογα με το βάρος τους.


Πηγή: NCBI


Καθαρίζει τα αγγεία 
Η χοληστερόλη είναι η κύρια αιτία της αγγειακής απόφραξης, που οδηγεί σε αθηροσκλήρωση. Οι μπανάνες περιέχουν φυτοστερόλες, που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και διατηρούν την υγεία του αγγειακού συστήματος.


Πηγή: NCBI, NCBI


Υγιές στομάχι
Οι μπανάνες συνιστάται σε άτομα με γαστρικό έλκος και όσους βρίσκονται σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Περιέχουν ένα ειδικό ένζυμο, που αυξάνει την έκκριση βλέννας και προστατεύει τα κοιλιακά τοιχώματα.


Πηγή: NCBI


Πηγή ενέργειας


Η αφθονία των βιταμινών και ανόργανων συστατικών, καθιστούν τις μπανάνες μια μεγάλη πηγή ενέργειας. Οι απλοί υδατάνθρακες απορροφούνται γρήγορα και μπορούν να αναπληρώσουν αμέσως την ενέργειά σας, αν χρειαστεί.


Καλή διάθεση


Οι μπανάνες περιέχουν ντοπαμίνη – την “ορμόνη της ευτυχίας” – μαζί με μέρος της βιταμίνης του συμπλέγματος Β, που επηρεάζει θετικά το νευρικό σύστημα. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτρέπουν στις μπανάνες να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα τρόφιμα που πρέπει να τρώμε, όταν αισθανόμαστε στεναχωρημένοι.


Πηγή: NCBI


Βοηθά στο διαβήτη
Αυτά τα τροπικά φρούτα έχουν έναν συγκεκριμένο τύπο ανθεκτικού αμύλου στο εσωτερικό τους, που συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης ενός ατόμου με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Εκτός από αυτό, μια πράσινη μπανάνα μεσαίου μεγέθους περιέχει 12,5 γραμμάρια αμύλου, ενώ μια ώριμη, μόνο 5.


Πηγή: NCBI


Αδύνατη σιλουέτα
Το ανθεκτικό άμυλο αποτρέπει την αποθήκευση λίπους στο σώμα, αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας και οδηγεί σε γρήγορη και ορατή απώλεια βάρους. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση της ουσίας αυτής, είναι 10 γραμμάρια. Φυσικά, θα πρέπει να ασκήστε και να προσέχετε την διατροφή σας.


Πηγή: NCBI


loading...
« PREV
NEXT »