Latest News

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

10 πράγματα που ποτέ δεν θα μαντεύατε τον σκοπό τους

Υπάρχει ένα πλήθος από πράγματα που βλέπουμε γύρω μας σε καθημερινή βάση αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς σε τι χρησιμεύουν.

Επειδή είμαστε περίεργοι άνθρωποι από τη φύση μας, αποφασίσαμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά μερικών αντικειμένων στο παρακάτω κείμενο. Είμαστε χαρούμενοι που θα μοιραστούμε τις γνώσεις μας μαζί σας.

#1 Η θηλιά κρεμάσματος στα πουκάμισα


Υπάρχουν 3 πιθανές εξηγήσει για αυτό. Η πρώτη είναι και η πιο εμφανής: η θηλιά υπάρχει για να κρεμάει κανείς το πουκάμισό του. Η δεύτερη εξήγηση έρχεται από την εποχή των αφαιρούμενων περιλαίμιων και μαντηλιών: ίσως ο σκοπός τους να ήταν να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο στο δέσιμο της γραβάτας. Η τρίτη εξήγηση είναι η πιο ρομαντική. Ένας φοιτητής σε ένα Αμερικανικό Πανεπιστήμιο θεωρείται πως αφαίρεσε αυτή τη θηλιά από το πουκάμισό του όταν ξεκίνησε να βγαίνει ραντεβού με ένα κορίτσι για να δείξει πως έχει σχέση. Από τη μεριά της, η κοπέλα του ξεκίνησε να φορά ένα μαντίλι με το έμβλημα του πανεπιστημίου του αγοριού.

#2 Ο κύλινδρος στο καλώδιο τροφοδοσίας του φορητού σας υπολογιστή


Σίγουρα έχετε προσέξει αυτό το μικρό κυλινδρικό πραγματάκι όταν χρησιμοποιείτε το λάπτοπ σας. Αυτή η μικρή αλλά πολύ μικρή συσκευή ονομάζεται «χάντρα φερρίτη» και καταστέλλει το θόρυβο υψηλής συχνότητας στα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικά απλός: υπάρχει τοποθετημένο ένα ένθετο από φερρίτη που το καλώδιο είναι τυλιγμένο γύρω του.

#3 Η μικρή τρύπα στο παράθυρο ενός αεροπλάνου


Για να δημιουργηθούν τα τζάμια στα παράθυρα των αεροπλάνων χρησιμοποιούνται δύο κομμάτια πλαστικού γυαλιού (πλεξιγκλάς). Από μόνο του, το εσωτερικό πλεξιγκλάς θα μπορούσε να θρυμματιστεί λόγω της σημαντικής διαφοράς πίεσης μεταξύ του θαλάμου του αεροπλάνου και του εξωτερικού χώρου. Η μικροσκοπική τρύπα επιτρέπει στο αέρα να μετακινηθεί μεταξύ της καμπίνας και της περιοχής ανάμεσα στα δύο πλεξιγκλάς εξισορροπώντας την πίεση μεταξύ τους.

#4 Το μπλε μέρος της γόμας


Όποιον κι αν ρωτήσετε σε τι χρησιμεύει το μπλε μέρος της γόμας, πιθανότατα θα σας απαντήσει πως αφαιρεί τα σημάδια του στυλό. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Αρχικά προοριζόταν για να αφαιρέσει τα σημάδια από το χοντρό χαρτί. Το ροζ μέρος μπορεί συχνά να αφήσει ίχνη του τι γράφτηκε ενώ το μπλε μέρος γενικότερα εξαφανίζει τα πάντα. Οι παραγωγοί της γόμας σύντομα κατάλαβαν πως ο κόσμος δεν ήξερε τον πραγματικό σκοπό του μπλε μέρους οπότε ξεκίνησαν να προωθούν τη χρήση του ως το μέρος της γόμας που αφαιρεί τα σημάδια του στυλό. Επίσης πήγαν και ένα βήμα παραπέρα μιας και μερικές φορές έβαζαν την εικόνα ενός στυλό πάνω στη γόμα.

#5 Οι οριζόντιες κουμπότρυπες στα πουκάμισα.


Υπάρχει ακόμη ένα μυστήριο που σχετίζεται με τα πουκάμισά σας: γιατί οι κουμπότρυπες του πάνω και του κάτω κουμπιού είναι οριζόντιες ενώ όλες οι άλλες είναι κάθετες; Αυτό έχει τις ρίζες του στο γεγονός πως τα κουμπιά σε αυτά τα σημεία είναι πιο πιθανό να ξεκουμπωθούν. Μια οριζόντια κουμπότρυπα το κάνει πιο απίθανο να συμβεί σε σύγκριση με μια κάθετη.

#6 Οι επιπλέον τρύπες στα αθλητικά σας παπούτσια


Λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στις τρύπες που βρίσκονται στο πάνω μέρος των αθλητικών τους παπουτσιών. Αν και θα έπρεπε μιας και έχουν σχεδιαστεί για ένα πολύ χρήσιμο λόγο: οι επιπλέον τρύπες σκοπεύουν να διορθώσουν τα παπούτσια στο σημείο που είναι τα πόδια σας ώστε να είναι πιο στερεά και να αποτραπεί η τριβή μεταξύ παπουτσιού και αστραγάλων ενώ εσείς αθλείστε. Μπορείτε να μάθετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε σε αυτό το βίντεο.

#7 Η τρύπα στην κουτάλα των μακαρονιών


Η τρύπα σε μια κουτάλα για μακαρόνια έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να μετρήσετε τη σωστή ποσότητα ζυμαρικών που απαιτούνται για μια τυπική μερίδα. Κάποιοι άνθρωποι τρώνε περισσότερο ενώ άλλοι λιγότερο αλλά η τρύπα στο σημείο είναι τέλεια για να βρείτε τον μέσο όρο που της ποσότητας που πιθανότατα καταναλώνει κάποιος.

#8 Η μικρή τσέπη μέσα στην τσέπη του τζιν παντελονιού σας


Η πιο κοινή απάντηση σε αυτό είναι για να τοποθετείτε την αντισύλληψη. Φυσικά, η μικρή αυτή τσέπη ίσως είναι ειδική για αυτό αλλά και για άλλα μικρά πράγματα όμως ο αρχικός της σκοπός δεν ήταν αυτός. Αρχικά εμφανίστηκε στα τζιν Levi’s το 1873 και προοριζόταν για να τοποθετούνται τα ρολόγια τσέπης. Μέχρι σήμερα, αναφέρεται επίσημα ως «τσέπη ρολογιού» από τους κατασκευαστές.

#9 Η τρύπα στο πάνω μέρος του καπακιού του στυλό


Είναι αρκετά γνωστό πως η τρύπα σε αυτό το σημείο του καπακιού έχει ως στόχο να επιτρέψει την ροή του αέρα στους πνεύμονες σε περίπτωση που βρεθεί στο λαιμό ενός ατόμου. Αυτό δεν είναι ακριβώς το θέμα. Αν κολλήσει οτιδήποτε στην τραχεία κάποιου, οι βλεννογόνοι του θα πρηστούν ως αντίδραση. Αυτό το κενό βοηθά στην πρόληψη του να μην απορροφηθεί το καπάκι στη μεμβράνη.

#10 Τα διάφορα υφασμάτινα αποκόμματα που δίνονται με τα νέα ρούχα


Τα αποκόμματα δεν δίνονται για να προορίζονται ως μπαλώματα για τα ρούχα σας. Στην πραγματικότητα θα πρέπει να πλυθούν με σκόνη πλυσίματος ή λευκαντικό ρούχων για να δείτε πως θα αντιδράσουν τα καινούρια σας ρούχα αν έρθουν σε επαφή με συγκεκριμένες χημικές ουσίες.

Η ζωή δεν θα είναι ίδια αφού διαβάσατε όλα τα παραπάνω. Κάποια πράγματα θα τα βλέπετε με άλλο μάτι.

Πηγή: entypwsiako.com/
loading...
« PREV
NEXT »