Latest News

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Γλίστρησε στον πάγο και έσπασε τον λαιμό του. Ο σκύλος του όμως του έσωσε τη ζωή και έμεινε στο πλευρό του για 20 ώρες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Κάθονται πίσω απ’ την πόρτα όλη την ημέρα και περιμένουν να μας υποδεχτούν με ένα χαμόγελο, κουνώντας την ουρά τους. Μας αγαπούν άνευ όρων, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε και τι κάνουμε στη ζωή μας. Έχουν μια έντονη αίσθηση του πώς αισθανόμαστε και να αντιδρούν αναλόγως. Κάνουν τα πιο απίστευτα πράγματα για να μας κάνουν να χαμογελάσουμε. Και αν χρειαστεί, θα θυσιαστούν για να μας σώσουν. 

Ο καθένας θα ένιωθε τυχερός αν είχε έναν τέτοιο φίλο. Ένας άνδρας από το Michigan, ο Bob, είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για την τετράποδη φίλη του, την Kelsey.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου στις 22:30, ο 64χρονος Bob παρακολουθούσε ποδόσφαιρο, όταν αποφάσισε να πάει έξω για να πάρει ξύλα για το τζάκι του. Μια απλή κίνηση μετατράπηκε σε τρομακτικό σενάριο, αφού επί 20 ώρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, την οποία χρωστάει βέβαια στη σκυλίτσα του, την Kelsey.


Όταν ο Bob πήγε έξω, γλίστρησε από το χιόνι και προσγειώθηκε στο έδαφος με την πλάτη του, σπάζοντας το λαιμό του. Σύμφωνα με το Today, ο Bob δεν μπορούσε να κουνήσει τίποτα εκτός από τους αγκώνες του. Φορούσε μόνο ένα ζευγάρι παντόφλες, ένα παντελόνι και ένα μακρυμάνικο πουκάμισο, τίποτα που θα μπορούσε να τον κρατήσει ζεστό στο χιονισμένο έδαφος. Ευτυχώς, ο Bob είχε το Golden Retriever μαζί του, την Kelsey.


Κατά τη διάρκεια των 20 ωρών, η θερμοκρασία του σώματός του έπεσε αρκετά. Η Kelsey δεν άφησε στιγμή μόνο του τον Bob. Αντίθετα, καθόταν πάνω στο στήθος και στο στομάχι για να τον κρατήσει ζεστό. Τον έγλειφε επανειλημμένα. Κάθε φορά που ο Bob φαινόταν να χάνει τις αισθήσεις του, η Kelsey έκανε ό,τι μπορούσε για να τον κρατήσει ζεστό και ξύπνιο. Προσπάθησε να γαβγίσει για βοήθεια, αλλά ζουν σε ένα αγρόκτημα 40 στρεμμάτων, όπου ο πιο κοντινός γείτονας ήταν 400 μέτρα μακριά.

“Γάβγιζε συνεχώς για βοήθεια, αλλά δεν έφυγε από το πλευρό μου”, είπε ο Bob. “Με κράτησε ζεστό και ξύπνιο.”

Στις 20 ώρες, ο Bob ήταν απίστευτα τυχερός που ένας γείτονας είχε πάει να μαζέψει κάποια αυγά κότας από το κοτέτσι του, στις 18:30 περίπου. Βλέποντάς τον, ο γείτονας κάλεσε το 911, έτσι, ο Bob μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.


Οι γιατροί πιστεύουν πως η Kelsey ήταν ο λόγος που επέζησε ο Bob. Οι ενέργειές της εμπόδισαν τον ιδιοκτήτη της από το να πάθει κρυοπαγήματα, που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν και σε άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο νοσοκομείο, ο Bob υποβλήθηκε σε θεραπεία για την υποθερμία, για ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, και χειρουργήθηκε για να διορθώσει τη ζημιά στον αυχένα, η οποία του προκάλεσε την παράλυση.

Σύμφωνα με το Today, την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση, όλοι ήταν έκπληκτοι όταν ο Bob άρχισε να κινεί τα χέρια και τα πόδια του.

“Ήταν πολύ τυχερός που βρέθηκε ένα σώμα να τον διατηρήσει ζεστό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή,” εξήγησε ο νευροχειρουργός Δρ. Chaim Colen στο Today. “Έχει μια ισχυρή και πολύ θετική προσωπικότητα και αυτό είναι που μου αρέσει. Πολλοί άνθρωποι γρήγορα καταλήγουν σε απόγνωση, και αυτό είναι πολύ τραγικό. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζεις τη θετικότητα.”


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η θετική προσωπικότητα του Bob τον βοήθησε σε αυτήν την 20ωρη μάχη του για τη ζωή του, αλλά η σκυλίτσα του, η Kelsey, είναι η πραγματική ηρωίδα. Η κόρη του Bob, Jenny, είπε στο Today ότι η οικογένειά τους πάντα θαύμαζε το πόσο έξυπνη και πιστή είναι η Kelsey. Περιέγραψε το αξιολάτρευτο golden retriever ως “το πιο γλυκό κι αξιαγάπητο σκυλί.”

“Είπε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε πως θα μπορούσε να πεθάνει μ’ αυτόν τον τρόπο,” ανέφερε η Jenny. “Είχε την Kelsey… που έμεινε δίπλα του να τον ζεσταίνει, να τον κρατάει ξύπνιο και να γαβγίζει για να φωνάξει βοήθεια… Είναι απίστευτο. Ήταν πάντα τόσο δυνατός, και πάντα πίστευε στις δυνάμεις του. Αλλά με έναν τέτοιο σκύλο δίπλα του, μπορεί να κάνει τα πάντα.”

διαφορετικό Πηγή: www.diaforetiko.gr
loading...
« PREV
NEXT »