Latest News

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΗΝYXTΑ; ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!

Μήπως έμπλεξες με καληνύχτακια; Ένας άντρας θα σου πει τι να κάνεις!
Βγαίνεις ραντεβού μαζί του. Περνάτε καλά γενικά και είσαι ανοιχτή, έτοιμη να πάει το πράγμα πιο πέρα. Είναι ευγενικός, έχει χιούμορ και υπάρχει και ο απαραίτητος ρομαντισμός στην ατμόσφαιρα. Κι ενώ περιμένεις να γείρει και να σε φιλήσει, ενώ προσδοκάς να σου προτείνει να πιείτε ένα ποτό πιο “prive”, εκείνος σου λέει ένα ξερό “Καληνύχτα”. Και μένεις με το στόμα ανοιχτό να απορείς.

Τι συνέβη; Γιατί έκανε πίσω έτσι χωρίς λόγο; Στο επόμενο ραντεβού το στόρι εξελίσσεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η ένταση είναι στα ύψη και η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, αλλά εκείνος επιμένει στο “Καληνύχτα”!!

Πάμε να δούμε 5 λόγους που λέει μόνο καληνύχτα!

Εντάξει άντρας είμαι, δεν είμαι και γκουρού της ψυχολογίας. Γι αυτό και ζήτησα τη βοήθεια της Ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη! Να ποιες είναι οι πέντε πιο πιθανές αιτίες που κάποιος σε υποβάλει στο μαρτύριο της καληνύχτας:

1. Είναι σχεσοφοβικός

“Ένας άνθρωπος που δεν θέλει δεσμεύσεις, είναι ανώριμος συναισθηματικά ακόμη για να δεσμευτεί, οπότε κάνει τη γνωριμία, αλλά βλέποντας ότι κινδυνεύει να δεθεί, στρίβει από το πρώτο κιόλας ραντεβού για να μην δημιουργήσει προϋποθέσεις για δέσμευση” εξηγεί η Χρυσούλα Μαυράκη. Τώρα εσύ σκέφτεσαι γιατί να σου λάχει εσένα ένας τέτοιος άνδρας, αλλά τι να πεις! Τυχερά είναι αυτά. Πριν πεις όμως πως όλοι άνδρες είναι ίδιοι, διάβασε και παρακάτω. 

2. Ο άνδρας τιμωρός

Ακούγεται σαν τίτλος σούπερ ήρωα, όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση τέτοιος. Γιατί ο άνδρας τιμωρός δεν τιμωρεί το άδικο και το κακό. Τιμωρεί τις γυναίκες. 
“Χωρίς να το ξέρει ή και επειδή το ξέρει, κατά κάποιο τρόπο τιμωρεί το άλλο φύλλο επειδή ο ίδιος έχει βιώσει απορρίψεις που μπορεί να ξεκινάνε από τη φιγούρα της μητέρας μέχρι και την όποια αγαπημένη”! Πληρώνεις δηλαδή εσύ την άκαρδη την πρώην, την δυναμική μαμά ή τον εφηβικό έρωτα που έπαιξε με την καρδιά του και τον ποδοπάτησε. 

3. Ο Δον Ζουάν

Μπορεί να έχει μείνει στην ιστορία για τον ιδιαίτερο τρόπο του με τις γυναίκες, αλλά η αλήθεια είναι πως τις άλλαζε σαν τα πουκάμισα. Ε, υπάρχουν και σήμερα Δον Ζουάν.“Κάποιος μπορέι να έχει την ψυχολογία του Δον Ζουάν. Επιβεβαιώνομαι δηλαδή και αυτό μου αρκεί. Αρέσω, με θέλουν, βγήκα ραντεβού! Αυτό μου αρκεί! Δεν θέλω τίποτα περισσότερο, επιβεβαίωση του εγώ μου θέλω” τονίζει η κα. Μαυράκη. 

4. Ο διακριτικός

Το έχουμε ξαναγράψει αυτό το είδος. Ή μάλλον για να είμαστε δίκαιοι αυτό δεν είναι είδος αρσενικού. Πρόκειται για απλά μαθηματικά. Απλά δεν σε γουστάρει! Τότε γιατί σε παιδεύει, θα μου πεις. “Έχει και τακτ, δεν θέλει να της το πει και να την ξεμπροστιάσει και της το δείχνει εμμέσως, αλλά σαφέστατα. Δεν μου αρέσεις” αναφέρει η ψυχολόγος. 

5. Ο άνδρας κυνηγός

Εσύ δεν είσαι που ζητούσες τον άνδρα-γνήσιο αρσενικό; Να παίρνει αυτός το ρόλο του κυνηγού; Ε, ο συγκεκριμένος τον παραπήρε σοβαρά. Έχεις ακούσει την έκφραση “χτυπάω ό, τι κινείται”; Κάτι τέτοιο. “Είμαι κυνηγός, ό, τι πέφτει στο διάβα μου το κυνηγάω, το χτυπάω και μετά αφήνω το θήραμα και φεύγω” εξηγεί η Χρυσούλα Μαυράκη. 

ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Σε κάλυψα; Κάπου εκεί ανάμεσα βρίσκεται ο σύγχρονος καληνυχτάκιας που δεν θέλει να προχωρήσει τη σχέση μαζί σου. Και το δέλεαρ του επίμαχου ζητήματος; Με προβλημάτισε η αλήθεια είναι. Πώς γίνεται ένας άντρας να αρνείται έστω και αυτό. Και ρώτησα την ψυχολόγο. “Έχουμε υπερεκτιμήσει το θέμα κτεβάτι !Σήμερα είναι τόσο εύκολο να το κάνεις που δεν χρειάζεται να βγεις ξανά και ξανά ραντεβού για να το πετύχεις και να φύγεις μετά” μου εξηγεί η κα. Μαυράκη. 

Άλλο σχέση και άλλο κρεβάτι! 

Ο καληνυχτάκιας “είναι ένας άνθρωπος πολύ συναισθηματικός, πολύ ανασφαλής και πολύ δειλός. Επιστρατεύει όλη του την τόλμη για να κάνει το ραντεβού και μόλις πάει εκεί κάνει πίσω”! Γι’ αυτό μην τον συγχέεις με έναν άνδρα που επιδιώκει μόνο το σεx. Ο τελευταίος δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να βγει ραντεβού. “Στέκεται στο μπαρ, βλέπει μια γυναίκα, την κερνάει δυο ποτά και το πηγαίνει αμέσως στο σεx. Αυτός που βγαίνει ραντεβού είναι πιο συναισθηματικός και το ψάχνει και πιο εγκεφαλικά το θέμα” αναφέρει η ψυχολόγος. 

Ανδρικός εγωισμός VS γυναικείας πονηριάς σημειώσατε Χ

“Αν φοβάται τη σχέση, δεν με γουστάρει ή απλά παίζει μαζί μου γιατί να βγαίνει ξανά ραντεβού μαζί μου;”! Είναι σαν να ακούω την απορία σου στο μυαλό μου. Εδώ αναλαμβάνει δράση ο ανδρικός εγωισμός. 
“Ο ανδρικός εγωισμός και η αταβιστική συμπεριφορά του κυνηγού που διακρίνει τα αρσενικά, δεν του επιτρέπει το να αρνηθεί την πρόκληση”! Φτάνει λοιπόν στο ραντεβού με τον αέρα του κατακτητή και εκεί έρχεται η γυναικεία εμμονή (δεν το λέω εγώ, η ψυχολόγος) για δέσμευση που τον κάνει να το βάλει στα πόδια. “Όταν όμως δει ότι το θηλυκό έχει επίσης την ατταβιστική ορμή να δεσμευτεί, γιατί όλες στο μυαλό τους τελικά αυτό έχουν, πώς να κουκουλώσουν κάποιον, πώς να τυλίξουν κάποιον – δεν έχουν βγει τυχαία όλες αυτές οι ρήσσεις – εκεί κάνει πίσω” εξηγεί η κα. Μαυράκη. 

Take it Or Leave it?

Καλά όλα αυτά, αλλά τι κάνεις όταν πέσεις σε έναν τέτοιο άνδρα; Το βάζεις κι εσύ στα πόδια προς αντίθετη κατεύθυνση; Είναι “καμένο χαρτί” μια τέτοια σχέση; Η ψυχολόγος λέει όχι. Τι προτείνει να κάνεις; Να παίξεις έξυπνα και να τον κερδίσεις πρώτα σαν φίλη. “Αν συμπεριφερθείς πολύ χαλαρά και δεν νιώσει ο άνδρας πιεσμένος, ότι δηλαδή η γυναίκα τον βλέπει σαν τρόπαιο, ότι θα προσπαθήσει να τον τυλίξει, ότι θα επιμείνει, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ξαναβγεί μαζί της. Ο άνθρωπος αυτός θέλει να νιώσει ασφαλής, καλυμμένος συναισθηματικά, αποδεκτός και χαλαρός μέσα σε μια περισσότερο φιλική και λιγότερο ερωτική ατμόσφαιρα. Ο έρωτας θα προκύψει στη συνέχεια”! Το ‘χεις; 

Τώρα το πόσο να υπομείνεις της καληνύχτας τα φιλιά, πριν του τραγουδήσεις “μη μου τα δίνεις” ως άλλη Ελευθερία Αρβανιτάκη εξαρτάται από εσένα. Πόσο τον εκτιμάς; Πόσο ψηλά τον έχεις μέσα σου και μέχρι που πιστεύεις πως αξίζει να κάνεις υπομονή; Εδώ πρέπει να απαντήσεις μόνη σου ή αλλιώς να πεις “Καληνύχτα και καλή τύχη!

Πηγή:tilife.gr
loading...
« PREV
NEXT »