Latest News

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

6 (+1) μικρά, αθώα ψέματα που OΛΟΙ έχουμε πει σε μία σχέση.

Για τους περισσότεους, η ειλικρίνεια και κατ” επέκταση η εμσπιστοσύνη μέσα σε μία σχέση κατέχουν την πρώτη θέση στη λίστα με τα συστικά για μία υγιή σχέση. Θα συμφωνήσουμε.Δεν μπορούμε όμως να μην παραδεχτούμε πως ορισμένα ψεματάκια τα έχουμε πει όλοι κατά καιρούς. Όχι δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε ή να δείξουμε κανέναν με το δάχτυλο, αλλά να τον πάρουμε μία ζεστή αγκαλιά και να του πούμε «Έλα σώπα, δεν πειράζει». ¨»Άνθρωποι είμαστε. Λάθη κάνουμε», «Όλα για τον άνθρωπο είναι» ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
1. «Ρε δεν μπορώ. Έχω πολύ δουλειά/ διάβασμα απόψε’’
Είναι κάποιες φορές που θέλεις να περάσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Ξέρεις η κλασσική βραδιά με δέκα επεισόδια Sex in the city , ένα κιλό ποπ κορν και τις πιο άνετες πιτζάμες σου. Πόσες είναι όμως οι πιθανότητες να το πεις αυτό στο φίλο σου και να μη νομίζει ότι τον αποφεύγεις; Να πούμε εμείς; Ούτε μία. Τουλάχιστον χαμήλωσε το ηχείο να μην ακούγεται από πίσω η Carrie να κλαίει για τον Mr. Big.
2.’’ Αχ, ναι! Κι εμένα μ’ αρέσει αυτή η σειρά’’
Eίμαστε κάπου στην αρχή μιας σχέσης, τότε που θέλεις το σύμπαν σου να ταιριάξει οπωσδήποτε με το δικό του και (μπορείς να) κάνεις τα πάντα για να περάσεις λίγο χρόνο παραπάνω μαζί του. Μία από αυτές τις θυσίες είναι να κάτσεις να δεις μαζί του τα ζόμπια στο «The walking dead» ας πούμε και να δείχνεις ότι το απολαμβάνεις ενώ, στην πραγματικότητα, νιώθεις μία μόνιμη ανατριχίλα και σε κάθε creepy σκηνή κλείνεις τα μάτια σου και μετράς μέχρι το δέκα πριν ανοίξεις ξανά.

3. «ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ»
Ναι, εννοούμε αυτό που προσποιείσαι ότι καταλαβαίνεις και γελάς με το χιούμορ του.
Εντάξει, δεν μπορεί όλα του τα αστεία να είναι αστεία (εκτός- τι να πούμε- αν βγαίνεις με πολύ καλό stand up comedian). Βέβαια, όταν βγαίνεις με τον άλλον μία εβδομάδα/ ένα μήνα, δεν θέλεις να του τερματίσεις την αυτοπεποίθηση ρίχνοντας του το πιο ειρωνικό σου «Κρυώσαμε» βλέμμα. Παρόλα αυτά προσπάθησε να μη το παρακάνεις γιατί κάποια στιγμή -δεν είναι χαζός- θα σε καταλάβει.

4. «Ναι, εννοείται πως τρώω…μελιτζάνες’’
Σε έχει φωνάξει σπίτι του για φαγητό. Σούπερ. Μπήκε μάλιστα στον κόπο να σου μαγειρέψει κιόλας. Ακόμα πιο σούπερ. Και τότε συνειδητοποιείς ότι αυτό που έχει φτιάξει δεν είναι από τα αγαπημένα σου (καλά και εκείνος δεν ακούει όταν λες τι σου αρέσει;). Καθόλου σούπερ. Όχι, δεν σου πηγαίνει καρδιά να πεις «Ίου, τι αηδία είναι αυτή;». Και κάπως έτσι μαθαίνεις ότι, τελικά, μπορείς να προσποιηθείς πόσο πολύ σου αρέσει κάτι, όταν με κάθε μπουκιά υποφέρεις.


5. «Όχι, δεν με πειράζει»
…που δεν θα έρθεις στα γενέθλια της κολλητής μου», «που μου ακύρωσες ενώ ήμουν με τα κλειδιά στο χέρι», «που δεν μου έστειλες χτες το βράδυ», «που δεν με κάλεσες μαζί σου», «που μου έκλεισες περίεργα το τηλέφωνο», «που δεν πήρες ενώ είπες ότι θα με πάρεις». Να συνεχίσουμε;

6. «Όχι δεν είδα το μήνυμα σου»
KΛΑΣΙΚΟ. Πόσες φορές έχεις ανοίξει μήνυμα, έχεις πει θα απαντήσω σε πέντε λεπτά (στην καλύτερη. Γιατί στην χειρότερη σκέφτηκες «α καλά») και τα πέντε λεπτά έγιναν πέντε ώρες; Ω ναι, πολλές. Η εύκολη λύση είναι να πεις ότι δεν το είδες ποτέ. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ σε αυτό μιας και, πλέον, με τις αναφορές μπορείς να δεις τι ώρα το διάβασε κάποιος. Μας τα έχει καταστρέψει ΟΛΑ πια αυτή η τεχνολογία. Αίσχος.

7. «Δεν έχω πει πότε κάποιο από τα παραπάνω ψέματα’’
ΝΑΙ, ΚΑΛΑ!

Πηγή: cosmopolitan.gr
loading...
« PREV
NEXT »