Latest News

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Δίδυμα κρατήθηκαν από θαύμα στη ζωή κρατώντας το ένα το χέρι του άλλου μέσα στον αμνιακό σάκο.

Δύο πανομοιότυπα δίδυμα διατηρήθηκαν στη ζωή κρατώντας τα χέρια τους μέσα στη μήτρα.Η Hayley Lampshire, 27 ετών, από το Κίντλινγκτον, του Oxfordshire, ανακάλυψε ότι τα δίδυμά της έπασχαν από μια σπάνια πάθηση και μοιράζονταν ένα αμνιακό σάκο, αντί να έχουν ένα το καθένα. Αυτό σήμαινε ότι αν τα μωρά μετακινούνταν μέσα στη μήτρα οι γιατροί προειδοποίησαν ότι ο ομφάλιος λώρος τους θα μπορούσε να μπερδευτεί, να πεθάνουν από την πείνα, ή ακόμα και να πνίξουν το ένα το άλλο.


Ο μόνος τρόπος που θα επιβίωναν από την εγκυμοσύνη ήταν εάν και τα δύο έμεναν ακίνητα. Αλλά όλοι έμειναν έκπληκτοι όταν στον υπέρηχο είδαν τα δύο αγόρια να έχουν αγκαλιαστεί μέσα στη μήτρα και μάλιστα να κρατάνε τα χέρια τους.


Όταν γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 25 Αυγούστου, ο Rowan και ο Blake ζύγιζαν μαζί τέσσερα κιλά – και δεν έχουν σταματήσει από τότε να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον. Η Hayley, δασκάλα δημοτικού σχολείου, δήλωσε:

“Ο σύζυγός μου, Τσάρλι, και εγώ ήμασταν πολύ πληγωμένοι όταν ανακαλύψαμε πως τα μωρά μας ήταν σε κίνδυνο. Επειδή τα αγόρια ήταν στο ίδιο αμνιακό σάκο οι λώροι τους θα μπορούσαν να μπερδευτούν, το οποίο θα μπορούσε να κόψει το οξυγόνο τους και την προσφορά θρεπτικών συστατικών. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε το μοιραίο. Έπρεπε να μείνουν ακίνητα, προκειμένου να κρατήσει το ένα το άλλο στη ζωή και σε μερικές εικόνες φαίνονται ακόμη σαν να είσαι σε αγκαλιά. Ήμασταν ανακουφισμένοι όταν τα αγόρια γεννήθηκαν και ήταν καλά.”


“Ο Τσάρλι και εγώ ήμασταν τρομοκρατημένοι στην αρχή, αλλά θέλαμε να μοιραστούμε την ιστορία μας για να καθησυχάσουμε τους υπόλοιπους γονείς ότι υπάρχει ελπίδα. Μέχρι στιγμής τα αγόρια μας έχουν γίνει καλοί στο να μοιράζονται και αυτό τους έσωσε τη ζωή. Μεγαλώνοντας θα αντιληφθούν πλήρως τι σήμαινε αυτή η ιστορία.”

Η Hayley και ο Τσάρλι παντρεύτηκαν το 2015 και ήταν ενθουσιασμένοι όταν η Hayley έμεινε έγκυος λίγους μήνες αργότερα.

“Σε 12 εβδομάδες έπρεπε να κάνω υπέρηχο και τότε ανακαλύψαμε ότι θα κάναμε δίδυμα. Αυτό μας άφησε σε κατάσταση σοκ καθώς δεν είχαμε ιδέα για το πώς θα τα βγάζαμε πέρα με δύο μωρά. Αλλά σε εκείνον τον υπέρηχο μας είπαν επίσης ότι επρόκειτο για εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου και μια εβδομάδα αργότερα στάλθηκαν σε έναν ειδικό ο οποίος επιβεβαίωσε πως ήμουν έγκυος σε μονοαμνιακά-μονοχοριακά δίδυμα. Μας είπαν ότι μια επιλεκτική έκτρωση στο ένα από τα δύο παιδιά θα ήταν μια πιο βολική λύση, αλλά προσπαθήσαμε να μην το σκεφτόμαστε έτσι.”

Στις περισσότερες εγκυμοσύνες ο παράγοντας κινδύνου μειώνεται μετά από 12 εβδομάδες, ωστόσο ο κίνδυνος να χάσει τα μωρά της η κοπέλα αυξανόταν μέρα με τη μέρα λόγω αυτής της περίπτωσης.

“Υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μπλεχτούν οι λώροι. Παρόμοιες περιπτώσεις έχουν καταφέρει να επιβιώσουν όσο αναπτύσσεται η ιατρική επιστήμη, αλλά αυτό δεν μας βοηθούσε να ησυχάσουμε.” θυμάται η πλέον ευτυχής μητέρα.

“Έκανα καισαρική τομή στις 34 εβδομάδες καθώς οι γιατροί δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν μια πιθανή μοιραία κίνηση των μωρών. Ο Rowan ζύγιζε 2.12 κιλά και ο Blake ζύγιζε 2.05 κιλά και μπήκαν αμέσως στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Είχαν υγρό στους πνεύμονές τους και αγωνίζονται να αναπνεύσουν μόνοι τους. Πήρα εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα, αλλά τα αγόρια έπρεπε να μείνουν στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες πριν μπορέσουμε να τα φέρουμε τελικά στο σπίτι. Το να τους αφήσω εκεί ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. Αλλά τα αγόρια μου είναι τώρα πολύ καλά και αναπτύσσονται τόσο γρήγορα. Εγώ και ο Τσάρλι ξέρω πόσο τυχεροί είμαστε να τα έχουμε και τα δύο εδώ. Όταν μεγαλώσουν, θα ξέρουν πόσο ιδιαίτερος είναι ο δεσμός τους.”loading...
« PREV
NEXT »