Latest News

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Γεμίστε τη ζωή σας με περιπέτειες

Τις περισσότερες μέρες και ώρες, βρίσκεστε στη δουλειά σας ή στις σχολές σας, ανάλογα με το τι έχει επιλέξει ο καθένας να κάνει στη ζωή του. Συνήθως, αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Πολλές φορές όμως, αυτή η ρουτίνα που ο καθένας από εσάς, την έκανε μέρος της ζωής του, είναι αρκετή και στο κάτω-κάτω μάθατε να ζείτε μ’ αυτή.Να σηκώνεστε το πρωί να πίνετε τον καφέ σας, να ετοιμάζεστε για τη δουλειά σας. Να περιμένετε μέσα στην κίνηση μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας. Να περνάτε ώρες ατελείωτες στην εργασία σας. Να επιστρέφετε το βράδυ στο σπίτι και να ετοιμάζετε ουσιαστικά το σώμα σας για να πραγματοποιήσει ακριβώς τα ίδια πράγματα, χωρίς κάποια αλλαγή. Κάπως έτσι καταλαβαίνετε πως πνίγεστε απ’ την καθημερινότητα. Πολύ δραματικά ακούγονται όλα αυτά, ναι.Δραματικά ή όχι, πρέπει να προσπαθείτε να κάνετε τη ζωή σας, λίγο πιο δύσκολη και πιο περιπετειώδη. Να δίνετε στη μέρα σας έναν άλλο τόνο. Η ζωή είναι σαν το καρδιογράφημα, αν είναι ευθεία τότε δε ζείτε. Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγετε απ’ την καθημερινότητα που ζείτε. Ειδικά σε μια εποχή που ο καθένας πρέπει να αγωνίζεται σκληρά. Αλλά πώς θα ήταν η ζωή σας αν κάθε μέρα προσθέτατε κι από λίγη αδρεναλίνη; Να ξεκινήσετε να κάνετε τα πράγματα που κάνατε μέχρι σήμερα μ’ έναν διαφορετικό τρόπο.


Βέβαια για να συμβεί αυτό, πρέπει να ξεβολευτείτε και λίγο και το θέμα είναι πως δεν αρέσει σε κανέναν να ξεβολεύεται απ’ το σίγουρο. Προτιμάτε να μένετε στην ασφαλή σας ζώνη και να κάνετε αυτά που ξέρετε, τα σίγουρα, τα έτοιμα κι όλα αυτά διότι φοβάστε το διαφορετικό. Φοβάστε να κάνετε κάτι άλλο, γιατί δεν ξέρετε τι μπορεί να είναι. Φοβάστε το άγνωστο. Αλλά τα πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν και μόνο εσείς οι ίδιοι μπορείτε να τα αλλάξετε, να κάνετε ένα βήμα και να σβήσετε αυτή τη γραμμή που σας κρατάει κολλημένους στην ασφαλή σας ζώνη.


Ας αρχίσουμε να γεμίζουμε τη ζωή μας με περιπέτειες, με δεκάδες χιλιάδες, αμέτρητες περιπέτειες. Καταστάσεις απρόοπτες που θα έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Δεν εννοούμε να βγείτε έξω και ν’ αρχίσετε να πηδάτε από γέφυρες, αλλά αν σας αρέσει κι αυτό, κάντε το. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τους φόβους σας με οποιονδήποτε τρόπο. Όταν ξεπερνάτε τους φόβους σας, κάτι συναρπαστικό συμβαίνει και χιλιάδες συναισθήματα δημιουργούνται, διότι επιτέλους καταφέρατε να κάνετε κάτι που μέχρι χθες αποτελούσε κάτι αδύνατον για εσάς.


Φτιάξτε μία λίστα μ’ όλα εκείνα τα συναρπαστικά πράγματα που θέλατε πάντα να κάνετε. Προγραμματίστε ένα ταξίδι, γνωρίστε καινούργια μέρη, κουλτούρες, ζήστε με άλλους ανθρώπους, αποκτήστε καινούργια ενδιαφέροντα, νέες συνήθειες. Αλλάξτε τη μουσική που ακούτε, ακούστε κάτι που είναι ασυνήθιστο για τα γούστα σας. Κάντε καινούργιες γνωριμίες, μη φοβάστε να γνωρίσετε άλλα άτομα, διευρύνετε το κοινωνικό σας περιβάλλον.


Μιλήστε όταν το έχετε ανάγκη, μην αγχώνεστε για το αν θα εκτεθείτε, αν θα τσαλακωθείτε, αν θα αρέσετε στους άλλους. Ξεκινήστε ένα άθλημα που μέχρι χθες ούτε που θα περνούσε απ’ το μυαλό σας να το κάνετε. Με τον όρο περιπετειώδη δεν εννοούμε μόνο κάτι το φαντασμαγορικό, αλλά κάθε πράγμα μικρό η μεγάλο που κάνει την καρδιά μας να χτυπάει λίγο πιο γρήγορα, που κάνει το μυαλό μας να διεγείρεται, που αφήνει στο πρόσωπό μας εκείνο το όμορφο χαμόγελο.


Η ζωή πρέπει να είναι γεμάτη από συναρπαστικές, μικρές στιγμές που κάθε φορά θα καταφέρνουν να μας κόβουν την ανάσα, γεμάτη περιπέτεια κι ανατροπές.


Αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους και τις στιγμές που κάνουν κάθε μέρα την ίδια τη ζωή μία περιπέτεια.Συντάκτης: Σταυρούλα Τζουβάνη

Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου


loading...
« PREV
NEXT »