Latest News

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Οι βραδιές ταινίας είναι η τέλεια ευκαιρία για γουρουνιάσματα.

Πλησιάζει Παρασκευή βράδυ και τα τηλεφωνήματα με τους κολλητούς παίρνουν και δίνουν για να οργανωθείτε μην ψάχνεστε πάλι τελευταία στιγμή για το τι θα κάνετε. Κι εκεί που έχετε σχεδόν ψηθεί να χτυπήσετε εκείνο το «in» κλαμπάκι που δεν έχετε επισκεφθεί ακόμη, σκάει η ιδέα να το ρίξετε στις ταινίες. Μια σύναξη στο σπίτι με ό,τι πιο hot έχει κυκλοφορήσει στο σινεμά τον τελευταίο καιρό κι η λίστα εννοείται θα περιέχει απ΄ όλα για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος.Χαλαρά, λέτε. Θα βρεθούμε, να πούμε τις μαλακίες μας, να δούμε τις ταινιούλες μας και να πάρουμε καμιά πίτσα ή σουβλάκι με μπιρίτσα για συνοδευτικό. Κι αυτό όλοι μας ξέρουμε ότι είναι το μεγαλύτερο και πιο διαδεδομένο – ίσως– ψέμα που έχουμε πει ποτέ. Γιατί ταινία χωρίς κάτι να μασουλάς συνεχώς δεν παίζει. Η πίτσα και το σουβλάκι δε θα είναι το συνοδευτικό, θα είναι απλά το ορεκτικό.


Τύφλα να έχουν τα τραπέζια των Χριστουγέννων και του Πάσχα, τύφλα και τα πάρτι γενεθλίων. Βραδιά ταινίας σημαίνει αυτόματα κι ατελείωτο σαβούριασμα, μέχρι που να μην αντέχεις άλλο, μέχρι που να νιώθεις ότι τα κουμπιά σε παντελόνια και μπλούζες είναι έτοιμα να εκτοξευτούν στον Άρη.


Με το που κλείνετε τηλέφωνα έχετε ήδη κανονίσει ποιος θα πάει τα πατατάκια, ποιος τα γλυκά, ποιος τα ποτά –σιγά μη μένατε μόνο στις μπίρες– και τι ώρα θέλετε να είναι οι πίτσες εκεί. Ε, μην αρχίσει τώρα η ταινία και δεν έχετε τίποτα να τσιμπολογάτε!


Καταλήγετε να σκέφτεστε πιο πολύ τι θα φάτε αφού τελειώσετε ό,τι κρατάτε παρά τι γίνεται στην ταινία που διαδραματίζεται μπροστά σας. Το ένα κουτί πατατάκια διαδέχεται το άλλο, ενώ παράλληλα διαμαρτύρεστε για το πόσες ώρες θα πρέπει να χτυπηθείτε στο γυμναστήριο για να κάψετε τα όσα έχετε φάει.


Αν η πλοκή αποκτήσει ενδιαφέρον ίσως ξεχαστείς για λίγο με το ένα χέρι μέσα στη σακουλίτσα κοιτώντας σαν χαζεμένο την οθόνη και μασουλώντας αργά, αλλά γρήγορα θα επανέλθεις. Και μιας και το μασούλημα μόνο του δεν πάει, θα αρχίσεις να γεμίζεις και το ένα ποτηράκι μετά το άλλο.


Μέχρι να τελειώσουν οι ταινίες, έχετε εξαφανίσει τα πάντα. Τα μόνα που δεν έχετε καταβροχθίσει είναι τα κουτιά. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε, όσο υπάρχουν σνακ και ποτά ανεκμετάλλευτα, οι ταινίες καλά κρατούν.


Λίγο η πλοκή της κάθε ταινίας, λίγο η καλή παρέα, λίγο το ποτάκι δεν είναι να απορείς που τα χειρότερα και πιο ανομολόγητα γουρουνιάσματα τα κάνουμε ενώ βλέπουμε ταινίες με παρέα. Βραδιές γουρουνιάσματος έπρεπε να λέγονται, όχι βραδιές ταινίας.


Διότι μια σωστή βραδιά ταινίας περιλαμβάνει κι αναδρομές σε όλες τις ντροπιαστικές στιγμές του παρελθόντος. Ε, όταν έρθει η σειρά σου να ακούσεις τις μαλακίες που έχεις κάνει για να αντέξεις το ρεζίλι, θες ένα κατιτίς για παρηγοριά. Να παν τα φαρμάκια κάτω, ρε αδερφέ.


Είναι κι αυτές οι κόντρες που γίνονται και θες να διατηρήσεις το ρεκόρ σου ή να καταρρίψεις το ρεκόρ του κολλητού. Ποιος θα σαβουριάσει τα παραπάνω και θα στεφθεί ο νικητής;


Νόμιζες ότι τα μεγαλύτερα γουρουνιάσματα πέφτουν μετά από ένα χωρισμό μέχρι που ξεμείνατε τυχαία ένα βράδυ στο σπίτι όλη η παρέα και καταλήξατε να γλείψετε μέχρι και το τελευταίο ίχνος μερέντας απ’ το βαζάκι πριν την κάνετε για το περίπτερο για να πάρετε κι άλλες προμήθειες.


Ε, τώρα ξέρεις. Ακούς βραδιά ταινίας και δεν τρως τίποτα μέχρι το βράδυ. Αλλιώς δε θα τη βγάλεις καθαρή. Και να πεις ότι δεν έχεις σκοπό να φας άλλο, βλέπεις τους υπόλοιπους και λιγουρεύεσαι κι εσύ κι ας νιώθεις έτοιμος να εκραγείς. Δε σταματάς παρά μόνο όταν πλέον νιώθεις ότι τα χέρια σου είναι αδύνατο να κινηθείς κανονικά.


Απελευθερώνεται η ψυχή απ’ τα βάσανα της εβδομάδας και ξεσπάς στα άτιμα τα ποπκόρν και τα πατατάκια και μετά πρέπει να τα σβήσεις και με μια σοκολάτα για να γλυκαθείς. Ασ’ το. Τα χειρότερα γουρουνιάσματα στα movie nights γίνονται. Κι αν δεν έχεις ζήσει κάτι τέτοιο, έστω μια φορά καν’ το. Ταινία, ξενύχτι, φίλοι, ποτό και γουρουνιές φέρνουν την παρέα ακόμα πιο κοντά. Θα με θυμηθείς.Συντάκτης: Γεωργία Ευστρατίου

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη


loading...
« PREV
NEXT »