«Ιερό Σπίτι»: Η κατοικία που κάποτε ήταν… εκκλησία! Εκπληκτικές εικόνες από το εσωτερικό της

Στο Worcester της Αγγλίας βρίσκεται ένα πολυτελές οίκημα που ονομάζεται το «Ιερό Σπίτι». Υπάρχει σαφέστατος λόγος γι’ αυτήν την ονομασία. Το συγκεκριμένο κτίριο λειτουργούσε παλαιότερα ως εκκλησία, η οποία είχε χτιστεί τον 19ο αιώνα.

Τώρα κοστολογείται στα 697 χιλιάδες ευρώ. Και ενώ από την εξωτερική του πλευρά συνεχίζει να μοιάζει με εκκλησία, οι εσωτερικοί χώροι, περιλαμβάνουν μια σύγχρονη και άνετη κατοικία με όλες τις ανέσεις. Τα βιτρό παράθυρα και οι πόρτες σε σχήμα θόλου παραμένουν στην θέση τους και δίνουν μια ιδιαίτερη χάρη στην διακόσμησή του.

Το κεντρικό αίθριο του σπιτιού «σκεπάζεται» από μια θολωτή οροφή, η οποία επιτρέπει στο φως να μπαίνει στο σπίτι και να διαχέεται σε ολόκληρο το εσωτερικό του από την οροφή μέχρι και το πάτωμα.Loading...

Μια θολωτή οροφή στο κεντρικό αίθριο του σπιτιού επιτρέπει στον ήλιο να φωτίζει το ακίνητο από την κορυφή μέχρι το ισόγειο. Μάλιστα το σπίτι έχει βραβευτεί με το βραβείο «Civic trust», που παραδίδεται σε κτίρια «εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που συνάδει με το εξωτερικό περιβάλλον».

Το σπίτι αποτελείται από τέσσερις ορόφους. Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το γραφείο, ο ξενώνας, το βεστιάριο, μια αποθήκη και ένα μπάνιο. Στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το κύριο μέρος του σπιτιού, με το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία. Στον τρίτο όροφο βρίσκεται η μεγάλη κρεβατοκάμαρα που συνοδεύεται από ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα στον κήπο. Ένα ακόμα υπνοδωμάτιο βρίσκεται στον τέταρτο όροφο.

Το όλο οίκημα είναι εντυπωσιακό. Πάντως αν κάνεις μια βόλτα στο εσωτερικό του, ξεχνάς ότι υπήρξε κάποτε εκκλησία.

Δείτε τις εικόνες :


Πηγή: fumara.gr