Latest News

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Δες τι πρέπει να κάνεις αν ο/η σύντροφος σου γουστάρει να κάνει καμάκι!!

Το φλερτ , μας προσδίδει ικανοποίηση , μια ευχάριστη διάθεση και είναι υγιές και ανθρώπινο.Αποτελεί ένα τρόπο αυτοπροβολής στα άτομα που μας περιβάλλουν και είναι έκφραση αυτοπεποίθησης και ικανοποίησης ότι οι άλλοι μας αποδέχονται .Σε γενικές γραμμές το φλερτ είναι αθώο και ανώδυνο αλλά το συνεχές φλερτ από τον /την σύντροφο μας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα ως προς την συνέχεια και κατάληξη της σχέσης μας. Αρκετοί από μας όταν ο /η σύντροφος μας φλερτάρει αισθανόμαστε προσβεβλημένοι. Αισθανόμαστε ότι ο / η σύντροφος μας δεν μας σέβονται αρκετά και δεν εκτιμούν την σχέση. Και έτσι καταλήγουμε σε καυγά ή και στον χωρισμό!

Θα προτιμούσαμε ο / η σύντροφος μας να μην φλερτάρουν καθόλου! Αυτό που θέλουμε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παίρνουμε. Όλοι θέλουμε να έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε ξεχωριστοί για τον / την σύντροφο μας και ότι έχει μάτια μόνο για μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο /η σύντροφος μας έχουν το δικαίωμα , όπως και εμείς εξάλλου , να εξερευνούν το περιβάλλον γύρω τους και να το γνωρίζουν. Το γεγονός ότι είμαστε σε μια σχέση , δεν προϋποθέτει την αλλαγή της συμπεριφοράς των δύο συντρόφων ως προς το περιβάλλον για αυτό το ιδανικό είναι να μελετούμε τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις του /της συντρόφου μας πριν να αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση μαζί του /της γιατί μετά θα είναι αδύνατο να αλλάξουμε τις συμπεριφορές του /της που μας είναι ενοχλητικές.

Στην περίπτωση που ο / η σύντροφος μας φλερτάρουν συνεχώς , τότε πρέπει να επικεντρωθούμε και να αναρωτηθούμε για τους λόγους που τον / την οδηγούν σε αυτή την συμπεριφορά. Μπορεί απλά να σημαίνει ότι ο /η σύντροφος μας είναι άτομα με αυξημένη αυτοπεποίθηση που επιλέγουν να την εκφράσουν μέσο του φλερτ , χωρίς όμως να υποδηλώνουν κάτι αρνητικό σε σχέση με μας. Εάν όταν γνωρίσαμε τον / την σύντροφο μας η συμπεριφορά ήταν η ίδια , και τον / την ερωτευτήκαμε τότε πρέπει να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την δική μας αυτοπεποίθηση για να μην ενοχλούμαστε και να αποδεχτούμε την προσωπικότητα του /της συντρόφου μας.Εάν ο λόγος για τον οποίο ο / η σύντροφος μας φλερτάρει συνεχώς , είναι η χαμηλή του αυτοπεποίθηση τότε τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα. Ο / η σύντροφος μας επιζητούν αυτοεπιβεβαίωση μέσο του φλερτ και είναι πολύ δύσκολο γι αυτούς να απαλλαγούν από αυτή την συνήθεια. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει εμείς να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε στο να αυξήσουν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης τους μέσο άλλων μεθόδων και όχι αυτής.

Δυστυχώς , υπάρχουν και οι φορές στις οποίες ο / η σύντροφος μας φλερτάρει γιατί πραγματικά ελκύεται από άλλα άτομα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλουν να διακόψουν την σχέση , ή να μας απατήσουν , αλλά η συνεχής έλξη προς άλλα άτομα στο τέλος θα οδηγήσει και στην απιστία. Η έλξη μπορεί να έχει δύο έννοιες : ο / η σύντροφος σας απλά να θαυμάζουν την εξωτερική εμφάνιση κάποιου άλλου ατόμου , αλλά τίποτα περισσότερο ή η έλξη της εξωτερικής εμφάνισης του / της δημιουργεί αυτομάτως τον πειρασμό για απάτη.

Αν λοιπόν , οποιουδήποτε είδους φλερτάρισμα σας ενοχλεί , τότε το ποιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε την σχέση σας με τον / την σύντροφο σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε ανοιχτά και να εκφράσετε τις απόψεις σας έχοντας μια ειλικρινή συζήτηση. Μην θυμώνετε μόνοι σας και μην συσσωρεύετε θυμό και απογοήτευση στην καρδιά σας που αργότερα θα οδηγήσουν σε έκρηξη θυμού. Πείτε στον / την σύντροφο σας ότι όταν φλερτάρει σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα , ότι σας προκαλεί θυμό και απογοήτευση και νιώθετε ότι δεν σας σέβεται. Ρωτείστε τον / την γιατί αισθάνεται την ανάγκη να φλτερτάρει και δημιουργείστε μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό σας για τα κίνητρα του / της. Αποφύγετε να δώσετε τελεσίγραφα και απειλές! Απλά πείτε ότι προσπαθήσατε να προσαρμοστείτε και να δεχτείτε την συμπεριφορά του / της , αλλά δεν τα καταφέρνετε και ότι είσαστε διατεθειμένοι να συναντηθείτε κάπου στην μέση : να βρείτε μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση!

Είναι βασικό να διδάσκετε στον / την σύντροφο σας πώς θέλετε να σας συμπεριφέρεται. Και όταν κρατάτε μέσα σας θυμό γιατί ο/ η σύντροφος σας φλερτάρει , το μόνο που καταφέρνετε είναι να κοροϊδεύετε τον ίδιο σας τον εαυτό αλλά και τον / την σύντροφο σας , ότι η σχέση σας μπορεί να είναι επιτυχημένη! Πρέπει να είστε πάντα ειλικρινής με τον εαυτό σας , γιατί αν δεν είστε τότε θα έρθει η στιγμή που θα σας εκδικηθεί. Και οπωσδήποτε πρέπει να είστε ειλικρινής ως προς τον / την σύντροφο σας για τα συναισθήματα σας. Η ειλικρίνεια δυστυχώς δεν φέρνει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί μπορεί ο / η σύντροφος σας να μην σταματήσει ποτέ να κάνει αυτό που σας ενοχλεί και σας πληγώνει. Μπορείτε όμως εσείς να σταματήσετε να πληγώνετε τον εαυτό σας με αυτό τον τρόπο , διαλύοντας την σχέση και βρίσκοντας ένα άτομο που ταιριάζει πιο πολύ στις απόψεις και τις αρχές σας.

Ο / η σύντροφος σας , πρέπει να νοιάζεται και να φροντίζει για τα συναισθήματα σας όπως και εσείς για τα δικά του / της. Ένας / μια πραγματικός/η σύντροφος δεν θέλει να πληγώνει τα συναισθήματα σας και σίγουρα δεν θέλει να σας κάνει να υποφέρετε και να πονάτε και να νιώθετε ανασφαλής! Είναι πολύ δύσκολο να επέλθει αλλαγή στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου , αλλά ένας / μια σύντροφος που σας αγαπάει θα φροντίσει και θα προσπαθήσει να σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα με την συμπεριφορά του/ της! Αν όχι , ή αν βλέπετε ότι δεν υπάρχει ούτε καν πρόθεση καλυτέρευσης της κατάστασης , απλά προχωρήστε στην επόμενη σχέση σας γιατί αυτή που έχετε τώρα θα σας κάνει δυστυχισμένους!


loading...
« PREV
NEXT »