Απόδρασε από τη δανεική ζωή του άνδρα που σε κακοποιεί.

Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

Απόδρασε από μια δανεική ζωή που δεν αντέχεται εξαιτίας του άνδρα που σου έκλεψε το φως, το χαμόγελο από τα χείλη . Τα αντικατέστησες με πόνο και με δάκρυα παντού. Ένας άνδρας που σε κακοποιεί, σε τραυματίζει και σε υποδουλώνει. Τρέμει το σώμα σου, σε κυριεύει ο φόβος κι αισθάνεσαι τόσο αδύναμη μπροστά του. Σκέφτεσαι διαρκώς, «Μα τι λάθος κάνω; Μήπως φταίω εγώ τελικά;»
Μάταια προσπαθείς να ικανοποιήσεις όλες του τις ανάγκες σαν πιστός υπηρέτης.

Ένας κόμπος στο λαιμό, μια καρδιά που σπαράζει, μια σκοτεινή πληγή, αυτή είσαι. Μια λαβωμένη ψυχή, ένα ατελείωτο βάσανο η ζωή σου όλη. Μια δανεική ζωή που περνά μπροστά από τα μάτια σου.

Δεν αντέχεις να σου φωνάζει διαρκώς. Οι βοές του αντηχούν στα αυτιά σου. Λέξεις πικρές, άσχημες που ξεπροβάλλουν από τα χείλη που κάποτε φιλούσες με τόσο πάθος. Κάποτε τον αγάπησες παράφορα μα άλλα σου έταζε .Αισθάνεσαι ότι σου έκλεψε όλη σου τη ζωή. Κατάντησε ο εφιάλτης σου στον ξύπνιο σου. Η μορφή του σε ακολουθεί, η αγριότητα στο βλέμμα του, σε ταράζει. Εκείνα τα μάτια του αγριεύουν σαν σε αντικρίζουν και μεταμορφώνονται σαν βίαιο ζώο έτοιμο να σε κατασπαράξει. Τα λόγια του αγκάθια στη καρδιά σου. Μια ψυχή κατακερματισμένη, αυτή είσαι.

Δε θες να σε αγγίζει .Το πρόσωπό και το σώμα σου δεν αντέχει άλλα χτυπήματα. Μελανίες παντού είναι τα σημάδια που αποτυπώνει και χαράζει στο μυαλό και το κορμί σου. Δίκοπο μαχαίρι ο έρωτάς του, άρρωστος.Κι εσύ εκεί να τον παρακαλάς να μη σε κακοποιήσει ξανά. Η ψυχή σου ουρλιάζει, χάνεσαι και πονάς, βυθισμένη στο δικό του σκοτάδι. Κλαίς σπαρακτικά ξανά και ξανά. Μα πιο πολύ φοβάσαι για την ύπαρξή σου.Λέξεις χίλιοειπωμένες αντηχούν στο μυαλό σου, ψεύτικες πως δε θα το ξανακάνει, πως σε αγαπάει ..Λέξεις ξεφτισμένες και υποσχέσεις που δε πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Δανεική ζωή, αυτό ζεις. Θες να τρέξεις μακριά του, να αλαφρύνει η ψυχή σου, να αποδράσεις .Μα τι ειρωνεία. Εκείνος που κάποτε έλιωνες στο περασμά του, τώρα μονάχα μίσος σου προκαλεί. Σιχαίνεσαι κάθε τι δικό του. Δε θες να σε αγγίζει, δε θες να κάνεις έρωτα μαζί του. Επιθυμείς να λυτρωθείς από τα δεσμά του άρρωστου μυαλού του, της προσωπικότητάς του. Σιγοπνίγεσαι κοντά του, μια θηλιά στο λαιμό που σε βυθίζει στη φουρτουνιασμένη θάλασσά του. Μια σημαδεμένη σκανδάλη στον κροταφό σου, αυτή είσαι.

Δεν αντέχεται η κακοποιήση του, ο εκφοβισμός του. Απόδρασε, σπάσε τα δεσμά σου και μίλα. Μη σωπαίνεις, μη φοβάσαι και μην αφήνεσαι στο δυνάστη άνδρα σου. Η καρδιά σου ζητά να ελευθερωθεί, να επουλώσει τις αβάσταχτες πληγές της. Διψάει να ξαναονειρευτεί, να αγαπήσει και να αγαπηθεί όπως της αξίζει. Ζήσε μακριά από τερατώδεις άνδρες , που προκαλούν μονάχα βίαιη συμπεριφορά και κακομεταχείριση. Είσαι μια υπέροχη γυναίκα θύμα που επιζητάει να αλλάξει απεγνωσμένα σελίδα στη ζωή της .Η αληθινή αγάπη δε πονά, δε ζει με δανεικές στιγμές . Απόδρασε από τη δανεική ζωή του άνδρα που σε κακοποιεί.