Latest News

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Όταν ξέρεις τι ζητάς και τι αξίζεις δεν την πατάς

Υπάρχει ένα χάρισμα που είναι πολύ δυνατό από πολλά άλλα. Η αυθεντικότητα. 

Είναι και το πιο ισχυρό σου «θέλω» ώστε να δημιουργήσεις τη ζωή που επιζητάς σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα και σταθμά. Πολλοί άνθρωποι αδυνατούν να το δεχτούν γιατί τους φοβίζει. Αυτό ωστόσο είναι μεγάλο λάθος.Για να φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς, χρειάζεται να διανύσεις μια τεράστια διαδρομή επειδή δε γεννιέσαι με την αυθεντικότητα αλλά τη διαμορφώνεις καθημερινά. Πηγαίνεις με σκοπό να συναντήσεις μια ουσιαστική ελευθερία. Κι αυτή η ανεξαρτησία είναι μαγική.

Δεν πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δε θέλει. Δεν είσαι επιφανειακός άνθρωπος. Ξεχωρίζεις μέσα σ’ έναν κόσμο που η αγαπημένη του συνήθεια έγινε να δείχνει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Όταν γνωρίζεις τι αξίζεις και τι ζητάς, σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι κρύβεις πολλή δύναμη μέσα σου. Δεν ξεκινάς τίποτα χωρίς να το φτάσεις ως το τέλος. Δε δίνεις υποσχέσεις που δε θα πραγματοποιήσεις αργότερα. Κι όλα αυτά γιατί εννοείς κάθε λέξη που λες. Διαλέγεις να είσαι ειλικρινής πάρα αποδεκτός.

Τους τρομάζεις γιατί δε φοβάσαι ακόμα και να εκτεθείς. Συνήθισες να ζητάς καθετί που ονειρεύεσαι. Δεν τρέμεις την ιδέα να ξεφύγεις οριστικά κι αμετάκλητα από καταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν. Φανερώνεις κάθε σου φοβία, δίχως να διστάζεις να εκδηλώνεις κάθε σου συναίσθημα. Κάθε σου ευαισθησία είναι παράσημο τιμής. Οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν μπροστά σου έγιναν η αφορμή ώστε να αναπτύξεις τη σκέψη σου. Εκεί όπου όλοι οι άλλοι κρύβονται εσύ βγαίνεις μπροστά αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε κόστος κι ας πονάει κάποιες φορές.

Αποφασίζεις ότι θα κατακτήσεις αυτό που χρειάζεσαι κινούμενος αποφασιστικά. Έχεις αλλεργία στα «πρέπει». Στη ζωή σου δεν υπάρχει πουθενά η αναβλητικότητα. Είσαι «διάφανος». Δεν προσπαθείς να κερδίσεις την προσοχή ενός ανθρώπου με υποκρισία και μικροψυχία. Πασχίζεις να είσαι πάντα μια προτεραιότητα κι όχι μια απλή επιλογή.

Εμπιστεύεσαι τους δικούς σου νόμους και κανόνες, σεβόμενος φυσικά κάθε αντίθετη άποψη. Αυτό είναι και το δυνατό χαρακτηριστικό ενός ώριμου ανθρώπου. Δεν κάνεις εκπτώσεις πουθενά. Μπαίνεις σε κάθε αγώνα να παίξεις τίμια. Αν χάσεις δε θα έρθει κι η καταστροφή. Αυτό είναι υπέρ σου γιατί κανένας δε θα μπορεί να σε κατηγορήσει μετά για λιποταξία.

Η μεγαλύτερη ηθική νίκη είναι το γεγονός ότι προσπάθησες. Αγωνίζεσαι ξεπερνώντας τα όριά σου. Μέχρι εκεί όπου κανένας δε θα σκεφτεί να σου προσάψει τίποτα. Ξέρεις καλά πως η αγάπη και το καλό πάντα επιβραβεύονται.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, αυτό που τους κάνει να σε κοιτούν περίεργα είναι ότι τους λες κοιτώντας τους στα μάτια τα λάθη τους, τις ευθύνες τους, τη συμπεριφορά τους όταν δεν έχουν φερθεί σωστά. Η κρίση σου βασίζεται πάντα σε αληθινά επιχειρήματα.

Με αυτά προσπαθείς να τους πείσεις να ζουν χωρίς μάσκες, να τους δώσεις να καταλάβουν πώς να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται χωρίς να φοβούνται. Να σταματήσουν να ψάχνουν για δικαιολογίες. Τα ουσιώδη άλλωστε παρουσιάζονται μόνο μια φορά στη ζωή.


Ακούγεται δύσκολο και στην πράξη μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ο κύκλος όμως δεν τετραγωνίζεται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το να δεις την κάθε πτυχή σου προϋποθέτει υπομονή κι ωριμότητα. Αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που δε θα σε κατανοήσουν ποτέ. Επειδή το ανίσχυρο εγώ τους είναι κι η επίπλαστη ευτυχία τους.

Όπως κι αν έχει, εσύ είσαι το αυθεντικό κι όχι το αντίγραφο. Ο αδιαμφισβήτητος νικητής, η ήρεμη δύναμη που σαρώνει κάθε είδους μιζέριας. Όπλα σου είναι το χαμόγελό σου, τα δάκρυά σου, το κάθε πάθημα που γίνεται μάθημα, τα αγνά συναισθήματά σου. Όλα αυτά διαμόρφωσαν τον ισχυρό χαρακτήρα σου. Έχεις κάθε λόγο να αισθάνεσαι περήφανος. Όλα όσα έχεις επιτύχει είναι η ανταμοιβή σου.

loading...
« PREV
NEXT »