Latest News

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

10 τοξικές σκέψεις που πρέπει οπωσδήποτε να βγάλεις από το μυαλό σου, γιατί σε δηλητηριάζουν ψυχικά και σωματικά.

Οι αρνητικές σκέψεις, καταστρέφουν το μυαλό μας. Μας λένε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί ή αρκετά έξυπνοι για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Μας εμποδίζουν να κάνουμε μια θετική αλλαγή ή να βρούμε την πραγματική ευτυχία.

 Οι τοξικές σκέψεις μπορούν να βλάψουν την ψυχή μας και να μας εμποδίσουν να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Η ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε μια τοξική σκέψη όταν έρχεται, μπορεί να μας βοηθήσει στο να διατηρήσουμε το μυαλό μας καθαρό και στο να έχουμε μια θετική στάση.

Εδώ είναι δέκα τοξικές σκέψεις που βλάπτουν την ψυχή σας:

Αν συνεχώς λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είστε έτοιμοι, ποτέ δεν θα είστε έτοιμοι. Η αλλαγή μπορεί να μοιάζει τρομακτική, αλλά εάν είστε πρόθυμοι να δώσετε μια ευκαιρία, τα αποτελέσματα θα είναι καταπληκτικά. Είστε ο μόνος που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας. Εάν είστε διατεθειμένοι να κάνετε βήματα αλλαγής κάθε τόσο, ίσως να νοιώσετε ευτυχισμένοι.

Είτε κάποιος άλλος έχει βάλει αυτή τη σκέψη στο κεφάλι σας, είτε το δικό σας υποσυνείδητο τη φέρνει στο μυαλό, το να σκέφτεστε συνεχώς ότι δεν είστε αρκετά καλός μπορεί να προκαλέσει κακό στην υγεία, την επιτυχία και την ευτυχία σας. Εάν θέλετε να βελτιώσετε κάποιες πτυχές της ζωή σας, ορίστε ένα στόχο και εργαστείτε με σκοπό να τον υλοποιήσετε. Αλλά θυμηθείτε ότι η αυτο-αγάπη και η αυτο-αποδοχή, είναι ζωτικό κομμάτι της ευτυχίας σας.


Εάν αυτή η σκέψη έχει περάσει από το μυαλό σας, είναι απόδειξη ότι είστε ένας απλός άνθρωπος. Η ζωή έχει έναν τρόπο να μας συντρίβει κάθε λίγο. Αλλά μαθαίνοντας να επιβραδύνετε, να δίνετε προτεραιότητα και να επικεντρωνόσαστε στο στόχο που έχετε, θα σας εμποδίσει να νοιώθετε έτσι. Να αντιμετωπίζετε ένα πράγμα κάθε φορά, αντί να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα με τη μία.

Το γρασίδι είναι πάντα το πιο πράσινο. Αυτή η σκέψη θα σας στερήσει την ευτυχία. Να αρπάζετε τις ευκαιρίες και να ακολουθείτε τα όνειρά σας, αλλά βρείτε έναν τρόπο να είστε χαρούμενοι καθ” όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αν περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο τέλος – ανεξάρτητα από την εκδοχή σας για την αληθινή ευτυχία και την αληθινή επιτυχία, θα έχετε χάσει όλες τις σπουδαίες εμπειρίες που θα συναντήσετε στο δρόμο.


Αυτή η σκέψη θα φέρει μόνο αρνητικότητα στη ζωή σας. Εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή, εξαρτάται από εσάς και μόνο. Είστε ο μόνος που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας. Εάν σημαίνει κάτι για σας, δεν είναι ποτέ αργά. Μην αφήσετε την ηλικία σας ή τον χρόνο που πέρασε να σας σταματήσουν από το να αλλάξετε τη ζωή σας.

Αυτή η φράση χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως δικαιολογία. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν τόνους επιπλέον χρόνου κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα, αλλά αν είναι αρκετά σημαντικό, πρέπει να βρείτε χρόνο. Εάν υπάρχει ένας στόχος που θέλετε να πετύχετε, θα το πετύχετε μόνο με την αφοσίωση και την αποφασιστικότητά σας. Να είστε πρόθυμοι να βρίσκετε χρόνο να δουλεύετε για αυτά που θέλετε να πετύχετε, για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.


Αυτή είναι άλλη μια τοξική σκέψη που επιτίθεται στην αυτοεκτίμησή σας από μέσα προς τα έξω. Εάν δεν αισθάνεστε ότι είστε καλοί σε τίποτα, γράψτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε. Εξασκηθείτε σε αυτά, για να δείτε αν μπορείτε να τα κάνετε καλύτερα. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Εστιάστε μόνο στο να είστε μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σας, από ό, τι ήσασταν χθες.

Το να θέλεις να ανήκεις είναι φυσικό. Η αίσθηση ότι είσαι ένας ξένος μπορεί να είναι μοναχική και οδυνηρή. Αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι πρέπει εσείς οι ίδιοι να αποδεχτείτε πρώτα τον εαυτό σας και το ποιοι πραγματικά είστε και μετά όλοι οι άλλοι. Μην περιμένετε την αποδοχή οποιουδήποτε άλλου, εκτός από τη δική σας. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα έρθουν τελικά σε σας και θα σας αγαπήσουν για αυτό που είστε πραγματικά- οι ιδιορρυθμίες και οι μοναδικές ποιότητες σας συμπεριλαμβάνονται επίσης.


Η αποτυχία σε κάτι δεν σας κάνει και αποτυχία. Μπορεί να είναι δύσκολο να μαζέψετε το μυαλό σας, αλλά ξεκινήστε να εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας στο να βλέπει την αποτυχία ως απόδειξη ότι δοκιμάσατε. Μην εμποδίσετε τον εαυτό σας από το να αρπάξει μια ευκαιρία ή να δοκιμάσει κάτι καινούργιο. Μετά από λίγο, οι αποτυχίες σας μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη επιτυχία. Όλα θα γίνουν, αν είστε πρόθυμοι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Εάν δεν πιστεύετε ότι θα πραγματοποιήσετε τους στόχους σας, μάλλον δεν θα το κάνετε. Το ήμισυ του ταξιδιού, είναι η πεποίθηση ότι μπορεί κάτι να συμβεί. Το υπόλοιπο, είναι η προθυμία σας να εργαστείτε σκληρά για να το επιτύχετε. Επικεντρωθείτε σε θετικές σκέψεις για το μέλλον και ορίστε μικρά βήματα στο ταξίδι σας για τον τελικό στόχο.


loading...
« PREV
NEXT »