Latest News

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Τι λένε οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα κοινωνικά δίκτυα για εμάς; (φωτό)

Ο περισσότερος κόσμος πλέον έχει Facebook, instagram ή κάποιο άλλο μέσω κοινωνικής δικτύωσης και αναρτά φωτογραφίες...

Τι αποκαλύπτουν όμως οι φωτογραφίες μας στο διαδίκτυο για εμάς;
1. Διάφορες selfies (selfies στον καθρέφτη, εμφανίσεις στο ασανσέρ, fit κλπ.)


Η αφθονία των selfies στο λογαριασμό κάποιου αποκαλύπτει την υπερβολική ανάγκη για αναγνώριση και έγκριση των άλλων, εγωκεντρισμό, ματαιοδοξία και μια τάση για ναρκισσισμό.

2. Sexy selfies


Το πρόσωπο της πάπιας, ένα ελκυστικά τονισμένο περίγραμμα σώματος … Το μήνυμά σας στον κόσμο: «Είμαι μια απελευθερωμένη, έτοιμη-να-πειραματιστεί γυναίκα». Σκεφτείτε αν πρέπει να δείχνετε στον κόσμο τόσο ανοιχτά ότι είστε “στην αγορά” χρησιμοποιώντας το σώμα σας ως δόλωμα και έναν τρόπο πώλησης.

Πιστεύετε πραγματικά ότι οι άνδρες που αναζητούν μια σοβαρή σχέση θα τσιμπήσουν με ένα τέτοιο δόλωμα;

3. Φωτογραφίες ζευγαριών


Είναι μια επίδειξη της σχέσης σας και του γεγονότος ότι την αντιλαμβάνεστε ως ισχυρή και μακροπρόθεσμη. Είναι ένας τρόπος να πείτε στον κόσμο: “Δεν είμαι μόνος, αγαπιέμαι, με χρειάζονται και με εκτιμούν.”

Εάν υπάρχουν πολλές από αυτές τις εικόνες στο λογαριασμό, αυτός είναι ένας λόγος να αναρωτηθείτε «γιατί το χρειάζομαι αυτό»; Τι θέλω να πω στους άλλους ανθρώπους με αυτά τα πλάνα; Ίσως είναι μια κρυφή ανάγκη να αποδειχθεί κάτι στους πρώην σας ή να κερδίσετε τον ανταγωνισμό από τους λιγότερο τυχερούς φίλους.

4. Ομαδικές φωτογραφίες


Εάν η πλειοψηφία των φωτογραφιών στο λογαριασμό σας είναι φωτογραφίες από πάρτυ ή ομάδες που δείχνουν πόσο διασκεδαστικά περνάτε με τους φίλους σας, μπορεί να υποδηλώνει ένα εσωτερικό κενό και μοναξιά. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι ανήκετε σε μια ομάδα που κολακεύει τη ματαιοδοξία σας. Λέτε στον κόσμο: “Επιλέχθηκα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και είναι κολακευτικό”.

5. Παιδιά


Υπάρχουν δύο επιλογές. Εάν μοιραστείτε μια φωτογραφία της παιδικής ηλικίας σας και την τοποθετήσετε ως την εικόνα του προφίλ σας, δείχνει ότι έχετε κουραστεί από την ενήλικη ζωή: όλες αυτές οι ευθύνες, τα τραπεζικά δάνεια κλπ. Κρύβει μια υποσυνείδητη επιθυμία να πάτε πίσω στην παιδική ηλικία και μια ανάγκη για φροντίδα. «Κρατήστε με στα χέρια σας και χαϊδέψτε το κεφάλι μου», φωνάζει μια φωτογραφία.

Στη δεύτερη παραλλαγή, μοιραζόμαστε φωτογραφίες των παιδιών μας ή των φωτογραφιών μας μαζί με τα παιδιά. Με αυτό τον τρόπο λέμε, “Είμαι μητέρα και είναι ένα μεγάλο επίτευγμα στη ζωή μου”.

6. Ζώα και φωτογραφίες μαζί με ζώα


Εάν πρόκειται για λογαριασμό ενός φωτογράφου, τότε οι φωτογραφίες των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον είναι απόδειξη επαγγελματισμού. Ωστόσο, όταν ένας άνθρωπος βάζει έναν άγριο λύκο ή ένα χαριτωμένο τσίτα ως εικόνα του προφίλ του, θέλει να εμφανιστεί τολμηρός και ισχυρός όταν στην πραγματικότητα δεν είναι.

Οι γυναίκες, κατά κανόνα, μεταφέρουν χαριτωμένες φωτογραφίες, όπως γοητευτικά γατάκια (κουνέλια, κουτάβια) ή νεαρές κυρίες με γατάκια. Τέτοιες εικόνες υποδεικνύουν τον συναισθηματισμό και την ανωριμότητα του κατόχου του λογαριασμού.

7. Φύση


Και πάλι, αν δεν πρόκειται για τους λογαριασμούς επαγγελματιών φωτογράφων. Εάν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες τοπίου στο λογαριασμό σας, μπορεί να υποδηλώνει ικανοποίηση για τη ζωή. Η ζωή είναι μια επιτυχία και τώρα μπορείτε να θαυμάσετε τη φύση. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υποδηλώνει κόπωση από τον φρενήρη καθημερινό ρυθμό και την ανάγκη για ιδιωτικότητα και περισυλλογή φυσικής ομορφιάς.

8. Glamour looks


Η αφθονία τέτοιων φωτογραφιών σε έναν λογαριασμό αποκαλύπτει την ανάγκη για ναρκισσιστική υποστήριξη και συναισθηματικά “εγκεφαλικά επεισόδια” με τη μορφή likes και κολακευτικών σχολίων. Και αυτός είναι ένας λόγος για να σκεφτείτε την αυτοεκτίμησή σας και τους εναλλακτικούς τρόπους για να την οικοδομήσετε, όχι ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον εικονικό κόσμο.

9. Φωτογραφίες ταξιδιών


Για μερικούς ανθρώπους, οι φωτογραφίες από ένα ταξίδι δείχνουν την επιθυμία να τονιστεί η κοινωνική τους κατάσταση (ή η φιλοδοξία γι ‘αυτό). «Κοιτάξτε πώς και πού μπορώ να αντέχω οικονομικά», λένε τέτοιες φωτογραφίες.

Όσο για τους άλλους, μπορεί να είναι ουσιαστική απόδειξη της πραγματικότητας του ταξιδιού, των συναισθημάτων και των συναισθημάτων που βιώσαμε. Επιβεβαίωση του γεγονότος ότι έχετε φτάσει σε ένα μέρος που έχουν επισκεφθεί εκατομμύρια άλλοι, αλλά ήσαστε εκεί για πρώτη φορά και αυτό είναι το προσωπικό σας επίτευγμα (για παράδειγμα, μια φωτογραφία με φόντο τον Πύργο του Άιφελ ή τον Machu Picchu στο Περού).

10. Φωτογραφίες με φόντο γιοτ, ακριβά αυτοκίνητα, είδη πολυτελείας


Αυτός είναι ένας τρόπος να πείτε στον κόσμο την επιτυχία σας (συχνά φανταστική ή επιθυμητή), να υπογραμμίσετε μια συγκεκριμένη κοινωνική θέση και να δηλώσετε: “Η ζωή μου είναι εξαιρετική!”

11. Φωτογραφίες φαγητού


Δεν πρόκειται για επαγγελματίες bloggers. Μια φωτογραφία από εξαιρετικό φαγητό από ένα ακριβό εστιατόριο είναι μια προσπάθεια αυτο-επιβεβαίωσης και κοινωνικής αυτοπροβολής. Και αν αυτή η φωτογραφία είναι για λογαριασμό μιας γυναίκας που έχει άδεια μητρότητας ή μια νοικοκυρά, τότε αυτή είναι μια επιθυμία να αποδείξει (πρώτα απ ‘όλα στον εαυτό της) ότι η ζωή της είναι τόσο καλή όσο όλοι οι άλλοι και ότι τα πράγματα είναι εξίσου ενδιαφέροντα στην κουζίνα όπως στις διαπραγματεύσεις, στα γραφεία, στα συνέδρια, στα φεστιβάλ κλπ.

12. Εxtreme φωτογραφίες


Το άλμα με τα αλεξίπτωτα και η κατάκτηση των κορυφών των βουνών ή των κυμάτων δείχνει τις παγκόσμιες αληθινά ανδρικές ιδιότητες: θάρρος, δύναμη, αξιοπιστία, αντοχή.

Ωστόσο, οι extreme selfies (στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, ενός τρένου ή ενός θηρευτή) κρύβουν την ανάγκη για αναγνώριση, την ανάγκη να παρατηρηθούν, να αισθάνονται ζωντανοί. Οι νέοι άνθρωποι μπορούν κυριολεκτικά να γαντζωθούν στο συναισθηματικό κοκτέιλ του φόβου και της ευχαρίστησης που συναντούν όταν κάνουν extreme selfies. Οι άνθρωποι κοντά τους πρέπει να δώσουν προσοχή σε αυτό το χόμπι και ενδεχομένως να συμβουλευτούν έναν ψυχολόγο.

13. Οι αστείες φωτογραφίες σας


Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού έχει αυτοπεποίθηση και αυτοσαρκασμό, επειδή για να δημοσιεύσει μια “τσαλακωμένη” φωτογραφία του εαυτού του, ειδικά αν είναι γυναίκα, θέλει θάρρος. Ή ίσως απλά να γελάτε για να κρύψετε τα προβλήματά σας;

14. Φωτογραφία στο γραφείο


Εάν ο λογαριασμός περιέχει πολλές φωτογραφίες στο γραφείο, σε ένα επίσημο περιβάλλον, τότε η επαγγελματική ζωή και η συνειδητοποίηση ενός ατόμου στην κοινωνία είναι σαφώς σημαντικές για αυτό και είναι γεμάτοι φιλόδοξα σχέδια. Για τον ιδιοκτήτη μιας τέτοιας σελίδας, είναι σημαντικό να δείξει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ότι είναι ένας επαγγελματίας υψηλού επιπέδου που κατέχει υψηλή θέση.

15. Αντικείμενα, διατάξεις, μέρη του συνόλου


Τέτοιες φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα άτομο που θέλει να φαίνεται μη τυποποιημένο. Μιλούν επίσης για δημιουργική φύση και αισθητική.

16. Αληθινές φωτογραφίες χωρίς φίλτρα και photoshop


Τέτοιες φωτογραφίες λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους όπως είναι. Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε μια κατάσταση όπου ένα άτομο δεν έχει αλλάξει την εικόνα του προφίλ του για αρκετά χρόνια – αυτό δείχνει μια σταθερότητα απόψεων, μια ηθική ωριμότητα και μια έλλειψη της ανάγκης να επιδειχθεί στα κοινωνικά δίκτυα για να δέχεται συναισθηματικά “χάδια” με τη μορφή των likes και των συμπαθειών.
Αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα για να επικοινωνούν με φίλους ή για δουλειά και όχι ως ευκαιρία να εμφανιστούν σε όλη τους τη δόξα. Προτιμούν να μην φωτογραφίζουν στιγμές και να τις μοιράζονται, αλλά να τις ζουν με πληρότητα.


loading...
« PREV
NEXT »