Latest News

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Ζήσε το καλοκαίρι σου με τρέλα.

Καλοκαίρι. Μία λέξη που σε γεμίζει μόνο που την ακούς. Ξέρεις ότι αυτή η εποχή είναι η εποχή που τα πάντα είναι σε λιγότερο ποσοστό.
 

Λιγότερα ρούχα, λιγότερες ευθύνες, λιγότερη ξεκούραση, λιγότερος ύπνος. Καλώς ή κακώς, είναι η εποχή που πρέπει να πάρεις δυνάμεις για το δύσκολο και σκληρό χειμώνα που έρχεται.Γενικότερα, «winter is coming», ακούς και καταλαβαίνεις πόσο λίγος καιρός σου έχει μείνει για να δημιουργήσεις αναμνήσεις που θα τις κουβαλάς μαζί σου για μια ζωή.


Ο καθένας μας φαντάζεται το πιο τρελό του καλοκαίρι με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι με φωτιά, μπίρες, παραλία, μεθύσια με φίλους -λίγους και καλούς βέβαια- κι άλλοι με τον άνθρωπό τους, με αγκαλιές και φιλία, ρομάντζα κι ιστορίες. Όλα ωραία, όλα όμορφα.


Το φλέγον ζήτημα όμως είναι το εξής. Με ποιον θα επιλέξουμε να περάσουμε αυτές τις λίγες μέρες που μπορούμε να πάμε διακοπές; Με τον άνθρωπό μας ή μ’ αυτούς τους λίγους και καλούς της καρδιάς μας; Οι απόψεις διίστανται κι η μάχη ξεκινάει. Ας νικήσει ο καλύτερος λοιπόν.


Από τη μία έχουμε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, με το υπέροχο χαμόγελο και βλέμμα, που μας ανατριχιάζει όταν μας μιλάει, όταν μας αγγίζει, όταν μας φιλάει. Φανταζόμαστε ένα ρομαντικό ταξιδάκι στις πιο κρυφές παραλίες της Ελλάδας, πολλά φιλιά, πολύ έρωτα, πολλή αγάπη, φωτογραφίες και βόλτες χέρι-χέρι εξερευνώντας το νησί. Εμμέσως πλην σαφώς, ρομάντζο κι έρωτα. Υπέροχα.


Από την άλλη όμως, έχουμε και την εικόνα ενός καλοκαιριού με αγαπημένους φίλους, πάλι στις ίδιες κρυφές παραλίες αλλά αυτή τη φορά όχι με φιλιά κι ιστορίες, αλλά με τρέλα. Πολύ τρέλα. Σε πολλές δόσεις και ασταμάτητα. Ποτά, ξενύχτια και πολλά χαμόγελα.


Ιδανικό για να πάρεις δυνάμεις. Να νιώθεις ελεύθερος με την οικογένεια που έχεις επιλέξει εσύ. Να ξεδιπλώσεις τον εαυτό σου, να τσαλακωθείς να γελάσεις με την καρδιά σου, μέχρι να νιώσεις ότι θα βγει απ’ έξω. Να μαλώσεις, καθώς διακοπές με φίλους δε γίνεται να υπάρχουν χωρίς ένα τόσο δα μικρό τσακωμό, έτσι για το σασπένς και μετά το επόμενο λεπτό πάλι να πίνετε ποτάρες, ν’ αγκαλιάζεστε και να αγαπιέστε.


Να χαθείς γενικά. Με τη μουσική, με το μέρος, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Ότι είσαι μ’ εκείνους τους ανθρώπους που έπρεπε να είσαι στο δικό σας κόσμο. Αυτό είναι που χρειάζεσαι. Να πηγαίνετε για καφέ μετά το βραδινό μεθύσι και να συζητάτε για το μέλλον. Για το πώς φαντάζεστε τη ζωή σας σε πέντε χρόνια από τώρα.


Να τους κοιτάς στα μάτια και να βλέπεις ότι θέλουν και θέλεις να είστε πάλι εδώ μαζί, στο νησί της καρδιάς σας. Να κάνετε ακριβώς τα ίδια, με τον ίδιο τρόπο σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Σαν να μη σας έχει αγγίξει ο χρόνος.


Ποτέ δεν ξέρεις πόση τρέλα μπορεί να κουβαλάς μέσα σου, μέχρι να βρεις τους ανθρώπους που θα στη βγάλουν. Μ’ εκείνους που δε θα φοβάσαι την πιθανότητα να παρεξηγηθείς. Να μη σας ξέρει κανένας και τίποτα και μαζί να δημιουργήσετε έναν προσωρινό κόσμο, χωρίς όρια, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς να σας νοιάζει τίποτα και κανένας.


loading...
Σκληρή μάχη εννοείται, αλλά πρέπει να επιλέξουμε. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε και να σκεφτούμε ότι πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας χρόνο για λίγη ανανέωση και ζωντάνια; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι οι στιγμές αυτές είναι πολύτιμες, ατόφιες και αναντικατάστατες; Να αφήσουμε τα κλισέ ρομαντικά δείπνα και να ζήσουμε ένα καλοκαίρι με περισσότερο πάθος και τρέλα;


Έτσι κι’ αλλιώς, ο άνθρωπός μας δεν περιμένει την κατάλληλη εποχή για να μας κάνει να περάσουμε τέλεια μαζί του. Μας αγκαλιάζει και δημιουργεί το καλοκαίρι ξανά και ξανά. Απλά πάρε τα φιλαράκια σου και πήγαινε να δεις πόσο ωραίο είναι να ζεις αυτό που μένει κρυφό ανάμεσα σε εσένα, τους φίλους σου και το καλοκαίρι σας.


Επιμέλεια κειμένου Στέλλας Σεπέρα: Νάννου Αναστασία.Συντάκτης: Στέλλα Σεπέραloading...
« PREV
NEXT »