Latest News

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Γέρικο πίτμπουλ που δεν βλέπει φόρεσε φακούς επαφής και ένιωσε ξανά σαν μικρό κουτάβι.

Η Γκρέμλιν, ένα όμορφο πίτμπουλ του Κρις και της Μαρίσα Χιούζ, έχασε την όρασή της το περασμένο έτος.
 

Αυτό συνέβη λόγω επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση καταρράκτη. 

Περπατούσε προς τους τοίχους, έχανε το βήμα της και σταμάτησε να παίζει με τον σκύλο Σαμ. 

Αλλά το δυσκολότερο ήταν να βλέπουν τη Γκρέμλιν να τρομάζει και να πηδά κάθε φορά που κάποιος την πλησίαζε.
Mariesa Hughes


Η Μαρίσα αναφέρει: «Ήταν σκληρό να το βλέπουμε και φαινόταν πως ξεκίνησε να κοιμάται πολύ περισσότερο».Η Γκρέμλιν 3 χρόνια πριν αποκτήσει προβλήματα με την όρασή της
Mariesa Hughes


Ο καταρράκτης εμφανίζεται σε ανθρώπους και ζώα όταν το φυσιολογικά διαυγές μέρος του φακού του ματιού γίνεται θολό, καθιστώντας δύσκολη την όραση. Μπορεί να προκληθεί από τα γονίδια, ένα τραύμα ή από διαβήτη. Αν δε θεραπευτεί, συχνά γίνεται επώδυνος ή οδηγεί σε γλαύκωμα και μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. Μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά και η επέμβαση περιλαμβάνει την εμφύτευση τεχνητού φακού στον κερατοειδή χιτώνα.


Όταν επέστρεψαν στο σπίτι μετά την επέμβαση της Γκρέμλιν, οι ιδιοκτήτες παρατήρησαν πως το τετράποδο ταλαιπωρούνταν περισσότερο από όσο περίμεναν. Ενημερώθηκαν στην τοπική κλινική πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, αλλά το πρωί η Γκρέμλιν είχε χάσει την όρασή της στο δεξί μάτι και δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου ούτε από το αριστερό. Αργότερα ανακάλυψαν πως είχε δημιουργηθεί υπερβολική πίεση στα οπτικά της νεύρα μετά την επέμβαση.
Mariesa Hughes


Οι Χιουζ που κατοικούν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, είναι γνωστοί λόγω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης διάσωσης «The Mr. Mo Project». Λαμβάνουν ασυνήθιστα μέτρα για να σώσουν τις ζωές των μεγάλων ηλικιακά σκύλων, από διάφορα καταφύγια.


loading...
Τα γηραιότερα σκυλιά και ειδικά αυτά που έχουν προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζουν την ευθανασία, μιας και η φροντίδα τους είναι δαπανηρή και η υιοθεσία τους αρκετά δύσκολη. Η οργάνωση The Mr. Mo Project, παίρνει τα ηλικιωμένα τετράποδα από τα άσυλα της χώρας, τα δίνει σε προσωρινά σπίτια και καλύπτει μέσω δωρεών, όλες τους τις ιατρικές ανάγκες.


Οι Χιουζ, έχουν 9 σκυλιά
Mariesa Hughes


Το ζευγάρι ήθελε πολύ να βοηθήσει τη Γκρέμλιν και απευθύνθηκε στην Πέτρα Λάκνερ, μια κτηνίατρο-οφθαλμίατρο που την παρακολουθούσε μετά την αποτυχημένη επέμβαση καταρράκτη. Η γιατρός αναφέρει: «Αναρωτιόμουν τι να κάνω για τη Γκρέμλιν, υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι καθώς το μάτι είχε γίνει ασταθές.»


Αν και γνώριζε σχετικά με τους φακούς επαφής που είναι ειδικά κατασκευασμένοι για σκύλους, κόστιζαν 200 δολάρια ο ένας. Η τιμή τους ήταν υψηλή για μια οικογένεια που ήδη έχει αρκετά έξοδα για να φροντίζει 9 σκύλους με ειδικές ανάγκες. Αναζητώντας μια εναλλακτική και πιο οικονομική λύση, μπήκε σε μια ιστοσελίδα για παραγγελίες φακών επαφής ανθρώπων. Υπέβαλε την παραγγελία και περίμενε να φτάσουν. «Δεν είναι πολύ επιστημονικό», αναφέρει και γελάει.
Mariesa Hughes


Η ιδιοκτήτρια του τετράποδου προσπαθούσε να μείνει αισιόδοξη και δήλωσε: «Είπα πως θα δοκιμάσω τα πάντα για να βελτιώσω την ποιότητα της ζωής της. Είχα πολλές απορίες, αλλά πριν πάρω απάντηση, οι φακοί χρησιμοποιήθηκαν στη Γκρέμλιν και εγώ βρέθηκα στην αναμονή του νοσοκομείου Ρεφεραλ


Η γιατρός Λάκνερ θυμάται: «Νομίζω πως όλοι δακρύσαμε όταν μας κοίταξε η Γκρέμλιν, σαν να έβγαινε από όνειρο. Ακόμη ανατριχιάζω.»


Σήμερα το χαριτωμένο τετράποδο μπορεί να μετακινηθεί χωρίς προβλήματα

Η ιδιοκτήτρια αναφέρει: «Δεδομένου ότι φοράει τους φακούς, δεν υπάρχει πρόβλημα πια όταν κάποιος βρίσκεται δίπλα της. Περπατάει κανονικά και βρίσκει τα πράγματά της μόνη της.»
Mariesa Hughes


Οι φακοί επαφής έχουν χρησιμοποιηθεί σε κατοικίδια ζώα εδώ και χρόνια. Η απόφαση της κτηνιάτρου να επιλέξει ανθρώπινους φακούς για τον σκύλο, έκανε τη διαφορά για τους ιδιοκτήτες που ξοδεύουν τα χρήματά τους για να διασώσουν και άλλα ζώα. Οι φακοί της Γκρέμλιν κοστίζουν μόλις 20 δολάρια το κουτί.


Η Μαρίσα Χιουζ αναφέρει: «Δεν είναι εύκολο να της βάλουμε τους φακούς. Χρειάζονται 2 άτομα για να τα καταφέρουμε.»


Οι ιδιοκτήτες της Γκρέμλιν, προσπαθούν να της βάλουν τους φακούς επαφής.loading...
« PREV
NEXT »