Μαθητής διαβάζει τα μαθήματα του στο πεζοδρόμιο την ώρα που δουλεύει για να πληρώσει τα έξοδα του σχολείου.

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται μαχητές και δεν αφήνουν τις κακουχίες τους να τους καταβάλουν. Ο 15χρονος Harendra Singh Chauhan είναι ένας από αυτούς του μαχητές, αφού διαβάζει τα μαθήματά του στο πεζοδρόμιο. 

Έχει βάλει μια ζυγαριά δίπλα του, στην άκρη του δρόμου, και βγάζει το χαρτζιλίκι του μετρώντας το βάρος των περαστικών.

Ο Harendra είχε τόση δίψα για μάθηση, που δεν επέτρεψε στις κακουχίες του να του στερήσουν τα όνειρά του. Ήταν ένας 13χρονος μαθητής όταν πήρε μια ζυγαριά και άρχισε να μελετά κάτω από τα φώτα του δρόμου.

Ένας δημοσιογράφος, ο Vikas Sharda, εντόπισε τον έφηβο να μελετά νύχτα έξω από το σταθμό του μετρό Noida City Center, κάτω από τα φώτα του πεζοδρομίου, ενώ δίπλα του βρισκόταν μια ζυγαριά. Ο Vikas τράβηξε μια φωτογραφία του παιδιού, η οποία έγινε viral μετά την κοινοποίησή της στο Facebook.

“Πήρα τη ζυγαριά του πατέρα μου και ξεκίνησα για το σταθμό. Πήρα και τα βιβλία μου, για να μη σπαταλάω το χρόνο μου περιμένοντας τους πελάτες,” είπε ο Harendra στον Vikas. “Ο πατέρας μου έχασε τη δουλειά του το 2013. Μετά από αυτό, αγόρασε μια ζυγαριά και καθόταν εδώ που κάθομαι εγώ, στο σταθμό, για να βγάλει τα προς το ζην. Τον Ιούνιο, οι γονείς μου πήγαν στο χωριό μας στο Etawah και συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ολοκληρώσω τις εργασίες των καλοκαιρινών μου διακοπών,” είπε στο TOI.

“Γι’ αυτό έπρεπε να αγοράσω κάποια χαρτιά, μπογιές και φακέλους, αλλά δεν είχα τα χρήματα. Έτσι, πήρα τη ζυγαριά του πατέρα μου και ξεκίνησα για το σταθμό. Πήρα και τα βιβλία μου, μιας και δεν ήθελα να σπαταλήσω το χρόνο μου περιμένοντας τους πελάτες. Από τότε, όσα χρήματα βγάζω τα κρατάω για τη μελέτη μου.”

Από τότε που η ιστορία του έγινε viral, o Harendra τιμήθηκε από την Κυβέρνηση, η οποία του προσέφερε κάποια χρήματα για την περαιτέρω εκπαίδευσή του. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης να προσφέρει δουλειά στον πατέρα του, ο οποίος πάσχει από πολιομυελίτιδα. «Δεν θα εγκαταλείψω τα όνειρά μου, για κανένα λόγο. Έτσι μου έχουν μάθει οι γονείς μου,» είπε ο Harendra στο TOI.

Πόσο σπάνιο κι αξιοθαύμαστο παιδί! Μακάρι όλα να του πάνε καλά στη ζωή του! Όσο για τους στόχους του, είμαστε σίγουροι ότι θα τα πετύχει!