Latest News

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Οι 9 συνήθειες που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια.

Κάνουν συχνά σ3ξ, ξέρουν πώς να καυγαδίζουν, περνούν χρόνο χωριστά!Τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια δεν είναι μύθος! 

Ζουν ανάμεσά μας, και βέβαια δεν είναι όλη την ώρα μέσα στην τρελή χαρά, αλλά συνολικά αισθάνονται ικανοποίηση από τη σχέση τους γιατί η φροντίδα που της δείχνουν τους δίνει δύναμη και αντοχή για να αντέξουν τη δύσκολη καθημερινότητα.

1. Αποδέχονται ότι οι σχέσεις έχουν και υποχρεώσεις

Μπορεί να μην είναι το καλύτερό σας να έρχονται κάθε τρεις και λίγο οι φίλοι του στο σπίτι για να βλέπουν ποδόσφαιρο ή εκείνος να εκνευρίζεται κάποιες φορές που εσείς έχετε καθιερώσει κάθε Πέμπτη βράδυ να βλέπετε τις φίλες σας, ενώ εκείνος κάνει babysitting. Πρέπει όμως να ξέρετε ότι οτιδήποτε ευχαριστεί τον άλλο οφείλουμε να το σεβόμαστε και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι που αναζοωγοννούν τη σχέση.

2. Φιλούν ο ένας τον άλλο κάθε φορά που φεύγουν ή μπαίνουν στο σπίτι.

Ένα φιλί πριν χωρίσουν οι δρόμοι σας και ξεκινήσει ο καθένας τη μέρα του καθώς και ένα όταν επιστρέψετε το βράδυ δείχνει ουσιαστικό νοιάξιμο, αγάπη και φροντίδα.

3. Βρίσκουν χρόνο ο ένας για τον άλλο

Μην υποτιμάτε την αξία του να συζητήσετε με τον σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του. Το πιο εύκολο είναι να πάρουμε τη σχέση μας για δεδομένη και να ασχολούμαστε με δεκάδες άλλα πράγματα της καθημερινότητας, παραμελώντας ο ένας τον άλλο. Για να είμαστε όμως πραγματικά ευτυχισμένοι, ο ουσιαστικός χρόνος που περνάμε με το ταίρι μας πρέπει να είναι καθημερινή συνήθεια και προτεραιότητα. Έστω και για μία ώρα, αφού κοιμηθούν τα παιδιά, κλείστε την τηλεόραση και μιλήστε με τον σύντροφό σας για το πώς ήταν η μέρα σας και ρωτήστε τον για τη δική του. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, αυτή η συνήθεια κρατά ζωντανή τη σχέση.

4. Ξέρουν πώς να καυγαδίζουν

Μια διαφωνία είναι απλά μια διαφωνία, και δεν χειάζεται να την αφήνουμε να μπει ανάμεσα στη σχέση μας. Μπορούμε να είμαστε τρελά ερωτευμένοι με κάποιον και την ίδια στιγμή τρελά θυμωμένοι μαζί του. Τα ζευγάρια που μένουν μια ζωή μαζί βάζουν τη σχέση τους πάνω από οποιαδήποτε διαμάχη.

5. Δείχνουν τον θαυμασμό και την εκτίμησή τους ο ένας στον άλλο

Στις μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να δημιουργηθεί συχνά η αίσθηση ότι δεν είμαστε πια αρκετά καλοί, όμορφοι ή επιθυμητοί. Μην παραλείπετε να εκδηλώνετε τον θαυμασμό και την εκτίμησή σας στο άλλο σας μισό, σε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται. Έτσι η σχέση σας χτίζεται πάνω στην αγάπη και στην εμπιστοσύνη.

6. Κάνουν σεξ συχνά

Το σεξ δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα σε μια σχέση, μια καλή όμως, ισορροπημένη και ευχάριση σεξουαλική ζωή κρατά τη σχέση ζωντανή και μας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφο μας. Για να διατηρήσουμε τη σεξουαλική μας ζωή ευχάριστη και ενδιαφέρουσα πρέπει να επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας και να μη διστάζουμε να εκφράζουμε τι είναι αυτό που μας αρέσει και τι όχι.

7. Ζητούν συγγνώμη

Μπορεί να είναι δύσκολο να ρίξεις τον εγωισμό σου και να παραδεχτείς το λάθος σου. Όμως τα ζευγάρια που έχουν το θάρρος να κοιτούν ο ένας τον άλλο κατάματα και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους, ζητώντας συγγνώμη, έχουν μια ουσιαστική σχέση που βασίζεται στην αγάπη, την συμπόνοια και τον αλληλοσεβασμό.

8. Περνούν χρόνο χωριστά

Οι αυξημένες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μας κάνουν πολλές φορές, στον ελάχιστο χρόνο που μας απομένει, να αγκιστρωνόμαστε ο ένας στον άλλο και να μην κάνουμε βήμα χωριστά, γιατί θεωρούμε πως κάτι τέτοιο θα μας φέρει πιο κοντά. Όμως είναι πολύ αναζωογοννητικό το να περνάμε χρόνο μακριά από τον σύντροφό μας, βλέποντας τους φίλους μας ή κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν. Όταν εμείς είμαστε γεμάτοι και πλήρεις μπορούμε να δώσουμε περισσότερα στη σχέση μας.

9. Λένε «σ’ αγαπώ»

Ακόμα και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια, κάθε φορά που κάποιος λέει «σ’ αγαπώ» κάνει τον σύντροφόωτου να αισθάνεται ξεχωριστός. Αυτή η απλή αλλά τόσο σημαντική φράση μας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό μας και κρατάει τη σχέση μας υγιή.


loading...
« PREV
NEXT »