Latest News

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πανεύκολο παγωτό μπανάνα nutella με 4 υλικά.

Παγωτό μπανάνα-Nutella.
 



Μια υπέροχη συνταγή για ένα πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο στη παρασκευή του και προπάντων πολύ λαχταριστό και απίστευτα νόστιμο παγωτό που συνδυάζει δυο φανταστικές γεύσεις, της μπανάνας και της nutella. Ένα θαυμάσιο παγωτό με βελούδινη υφή, που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες (όχι υπερβολικά ώριμες)
250 γρ. nutella
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 κοφτές κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη nutella και το κακάο. Προσθέτετε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα να ενσωματωθεί.

Μόλις σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ το οποίο τοποθετείτε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 

Μόλις κρυώσει το μείγμα το αδειάζετε στη παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Μεταφέρετε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Εναλλακτικά χωρίς παγωτομηχανή: Το παγωτό στη παγωτομηχανή γίνεται ανεπανάληπτο. Αν δεν έχετε όμως θα το κάνετε με το παραδοσιακό τρόπο δηλ.: μόλις κρυώσει καλά θα το μεταφέρετε σε κατάλληλο σκεύος και θα το τοποθετήσετε στη κατάψυξη. Μετά από 1 1/2 ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Μετά από 2 ώρες κάνετε το ίδιο ξανά και πάλι μετά από 1 ώρα. Μπορείτε να το κάνετε και 4 φορά αν δεν έχει παγώσει ήδη πολύ. Αυτό γίνετε για να μη κρυσταλλώσει αλλά να αφρατέψει το παγωτό και να έχει κρεμώδη υφή όταν το σερβίρετε όπως θα έχει με τη παγωτομηχανή.






το είδαμε στο: theonewithallthetastes.com, αρχική πηγή στο: crumbblog.com

loading...
« PREV
NEXT »