Latest News

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Είδα τον πρώην μου και από τότε τον σκέφτομαι, ενώ είμαι με άλλον...

Μου συνέβη κάτι το τελευταίο καιρό, το οποίο πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω. Το 2014 είχα γνωρίσει έναν άντρα, ο οποίος με μαγνήτιζε μόνο με το βλέμμα του.
 Τον γνώρισα, ενώ δούλευα σέρβις σε παραλιακό εστιατόριο, το οποίο είχε η αδερφή μου. Εκείνος δούλευε σε διπλανό εστιατόριο και με φλέρταρε πολύ έντονα. Οι ματιές μας και τα χαμόγελα συνεχιζόταν κάθε μέρα, μέχρι που βγήκαμε και γίναμε ζευγάρι.

Ήμασταν πολύ κολλημένοι, κάθε βράδυ μετά τη δουλειά περνούσαμε υπέροχα και ερωτικά με ανέβαζε πολύ σαν γυναίκα. Όταν ήρθε ο Σεπτέμβρης και επιστρέψαμε στους τόπους μας χωρίσαμε αναγκαστικά. Εγώ ήμουν 27 χρόνων και η μητέρα μου χήρα και μονή. Με ήθελε κοντά της και να παντρευτώ κάποιον στο χωριό της Πιερίας, στο οποίο μένουμε. Να είμαι δίπλα της καθ' ότι απ' το 2ο γάμο του πάτερα μου μαζί της ήμουν μοναχοκόρη. Τον χειμώνα έκανα μια αποτυχημένη σχέση και το 2015 ξαναπήγα για δουλειά στην αδερφή μου. Τον ξαναβρήκα εκεί. Πρώτος ξεκίνησε να με φλερτάρει και στην πορεία καταλήξαμε πάλι να ξαναζούμε ακόμη πιο έντονα το πάθος μας. Συμφωνήσαμε να το συνεχίσουμε από απόσταση, αλλά στην πορεία δεν το άντεχα που χωρίσαμε,γιατί με απογοήτευσε.

Συνέχισα τη ζωή μου γνωρίζοντας ένα πολύ καλό παιδί απ' το χωρίο και προχωρήσαμε και λογοδοτήσαμε, μείναμε και μαζί του και η μητέρα του, που είναι χήρα. Ο αδερφός του είναι στη Γερμανία και έχουν ένα σπίτι, που δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο θα το πάρει. Έχω αρχίσει να έχω τριβές με την πεθερά μου, κάτι που δυσκολεύει τη σχέση μας.

Το 2016 δεν πήγα καθόλου στην αδερφή μου για δουλειά. Βοηθούσα τον αρραβωνιαστικό μου στο χωράφι. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο με πήρε τηλέφωνο η αδερφή μου επειγόντως για δουλειά και ξαναείδα τον Αποστόλη. Κοιταχτήκαμε, χαμογέλασε ο ένας τον άλλο φευγαλέα και εντελώς αυθόρμητα του έκλεισα το μάτι. Μέχρι εκεί δεν με ξανακοίταξε καθόλου, ούτε εγώ άλλα τον κοιτούσα με τρόπο. Γύρισα πίσω στο χωριό, άλλα συνεχεία και συνέχεια έρχονται στο μυαλό μου οι ερωτικές μας στιγμές και κοντεύω να τρελαθώ. Με τον αρραβωνιαστικό μου δε καμιά ερωτική επαφή. Βοηθήστε με...

Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:

Ξεκινώντας το γράμμα σας αναφέρετε πως συνέβη κάτι το τελευταίο καιρό, το οποίο πραγματικά δεν μπορείτε να εξηγήσετε, και ουσιαστικά αναφέρεστε στο ενδιαφέρον σας για τον Αποστόλη το οποίο, για ακόμη μια φορά, αναζωπυρώθηκε. Στη συνέχεια του γράμματος αναφέρεστε στο πόσο δύσκολος ήταν ο χωρισμός από τον Αποστόλη, ένας χωρισμός που σας οδήγησε σε μια μάλλον λογική και όχι τόσο συναισθηματική επιλογή ενός πολύ καλού παιδιού από το χωριό, με το οποίο δεν έχετε καμία ερωτική επαφή ενώ ζείτε μαζί με την μητέρα του με την οποία έχετε προστριβές. Είναι αλήθεια πως μέσα από το γράμμα σας αισθάνομαι ένα συναισθηματικό κενό αλλά και μια ελλιπή επικοινωνία στην τωρινή σας σχέση, που εφόσον αυτά υφίστανται, είναι φυσικό επόμενο να αφήνει περιθώριο συναισθηματικής επένδυσης σε άλλους ανθρώπους.

Αυτό που θα σας ενθάρρυνα αρχικά να κάνετε είναι να ξεκαθαρίσετε μέσα σας αν στην σχέση που διατηρείτε τώρα αισθάνεστε ικανοποιημένη, εάν ταιριάζετε με αυτό τον άνθρωπο, εάν κάνετε μαζί πράγματα κι εάν έχετε ίδια «θέλω» για το μέλλον σας αναφορικά με το πού και πώς θα ζείτε, με την απόκτηση οικογένειας, με τον τρόπο που θα θέλατε να λειτουργείτε μέσα στη σχέση.

Επιπλέον η σεξουαλική σας απραξία σα ζευγάρι, είναι ένα σπουδαίο θέμα που χρειάζετε μαζί να συζητήσετε και να αναγνωρίσετε από που πηγάζει. Μια σχέση δίχως ερωτικές επαφές χάνει την ταυτότητά της, ενώ οι σύντροφοι αδελφοποιούνται. Φυσικά ο σύντροφός σας είναι και ο πλέον αρμόδιος για να συζητήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη σχέση με την μητέρα του, κι εκείνος με την σειρά του θα μπορέσει να σας ανακουφίσει και να σας συμβουλεύσει στους χειρισμούς προς αποφυγή άλλων συγκρούσεων.

Αναφορικά με τον Αποστόλη, θεωρώ πως είχατε ήδη ευκαιρίες να δοκιμάσετε το «μαζί». Η απόσταση είναι ένα θέμα μέσα στη σχέση που δεν έχετε καταφέρει να ξεπεράσετε κι έτσι κάθε φορά που επιχειρήσατε να είστε μαζί, οδηγηθήκατε σε χωρισμό. Εάν αισθάνεστε πως θα θέλατε να έχετε ακόμη μια ευκαιρία μαζί του θεωρώ πως πρώτα θα πρέπει να μιλήσετε ανοιχτά και να αναγνωρίσετε τους λόγους που κάθε φορά σας χωρίζουν. Εάν δεν τους αναγνωρίσετε, και μπείτε ξανά σε μία ακόμη προσπάθεια να είστε μαζί με τους ίδιους όρους, και πάλι θα οδηγηθείτε σε χωρισμό.

Συνολικά, ως ειδικός, εκτιμώ πως χρειάζεστε χώρο και χρόνο για ενδοσκόπηση, για μια ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σας κατά την οποία θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσετε που θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας, όχι από υποχρέωση απέναντι στην μητέρα αλλά από δική σας πραγματική επιθυμία, αλλά και με ποιόν θα θέλατε να δοκιμάστε να είστε και πάλι όχι εξαιτίας κάποιων πρέπει αλλά οδηγούμενη από τα πηγαία σας θέλω.

Εύχομαι ο δρόμος ανακάλυψης των «θέλω» σας και παραγκωνισμού των «πρέπει» να είναι δημιουργικός και αποδοτικός.

Φρόσω Φωτεινάκη

MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684loading...
« PREV
NEXT »